Autonieuws

WRC gaat Ken Block’s racenummer (43) niet meer gebruiken

januari 10, 2023

Ken Block

Het zal je niet ontgaan zijn. Ken Block, die vooral bekend was om zijn spectaculaire Gymkhana-video’s op YouTube, is begin dit jaar op 55-jarige leeftijd overleden bij een ongeval met een sneeuwscooter. Zijn video’s werden in totaal meer dan een miljard keer bekeken.

Foto’s: Red Bull Content Pool

WRC

Maar de Amerikaan had ook een professionele rally-carrière. Block maakte zijn debuut in het FIA World Rally Championship in 2007 in Mexico en stond in totaal 25 keer aan de start van een WRC-rally. #43 was het nummer dat hij gebruikte op de auto’s waarin hij sinds het begin van zijn carrière reed. Ter ere van zijn nagedachtenis heeft de WRC-organisatie in samenwerking met de FIA besloten het nummer voor het seizoen 2023 met pensioen te sturen.

FIA President Mohammed Ben Sulayem: “Gezien de enorme bijdrage die onze goede vriend Ken Block maakte aan de motorsport en het feit dat hij wereldwijd door mensen zo hoog aangeschreven werd is het heel toepasselijk dat zijn nummer 43 teruggetrokken wordt voor het seizoen van 2023.”

“Het is een klein gebaar, maar we hopen dat het wat steun zal zijn voor zijn familie en vrienden gedurende deze tijd. Ken was een echte legende en de herinnering aan deze echte legende zal altijd bij ons blijven.”

Bekijk ook: