Autonieuws

Wat kost een Fisker Ocean? En wat zit erop?

december 18, 2023

Fisker Ocean prijs

Fisker Automotive levert de nieuwe Ocean in drie uitvoeringen, de Ocean Sport, Ocean Ultra en de Ocean Extreme. De voordeligste in de line-up is de Sport, met een prijskaartje van 43.990 euro. De Ultra kost 58.990 euro en de Extreme is er vanaf 63.590 euro. Je bent nu op de hoogte van de Fisker Ocean prijs, maar wat zijn de verschillen tussen al deze uitvoeringen?

Fisker Ocean Sport

Fisker Ocean Ultra

Fisker Ocean Extreme

Verschil in aandrijflijn Fisker Ocean

Je ziet met het bekijken van bovenstaande uitvoeringen al direct dat er grote verschillen bestaan als het gaat om actieradius. Dat komt omdat elke uitvoering zijn eigen aandrijflijn heeft. De Fisker Ocean Sport heeft een enkele elektromotor met voorwielaandrijving. De actieradius bedraagt 464 killometer volgens de WLTP-meetmethode. De 0-100-tijd bedraagt 7,4 seconden. Dit model heeft de zogeheten Touring Range-batterij. Die is 75 kWh groot.

Ultra en Extreme

De Ocean Ultra heeft twee elektromotoren en AWD. De acceleratie van 0 naar 100 km/u verloopt met 4,2 seconden een stuk sneller ten opzichte van de Sport. De WLTP-actieradius komt uit op 690 kilometer. Het topmodel – de Ocean Extreme – komt zelfs 707 kilometer ver op een volle lading stroom en sprint in 3,9 seconden van 0 naar 100 km/u. De Ultra en Extreme beschikken beide over de Hyper Range batterij. Die is met 113 kWh (106 kWh bruikbaar) aan de maat.


Fisker Ocean


Fisker Ocean


Fisker Ocean

Fisker: hoe zit het met garantie?

Op een Fisker Ocean krijg je 6 jaar of 100.000 kilometer basisgarantie. Op de aandrijflijn krijg je 10 jaar of 160.000 kilometer garantie. Of de batterij geldt ook 10 jaar of 160.000 kilometer garantie, waarbij Fisker 75 procent resterende accucapaciteit garandeert. Corrossiegarantie heeft de Fisker ook, tot 12 jaar, zonder kilometerbeperking.

Kleuren en wielen Fisker Ocean

Fisker levert de Ocean in verschillende kleuren. Dat zijn Great White, Night Drive, Horizon Gray, Silver Lining, Mariana, Big Sur Blue, Blue Planet, Stealth Green, Red Planet, Sea Grass en Sun Soaked. Fisker levert daarnaast zes verschillende wieldesigns, waaronder 20-inch F7 AeroStealth-wielen. Alle andere wielen – F5b AirGlider Black, F5a AirGlider, F3b SlipStream Black, F3a SlipStream en F6 Vortex – hebben allemaal de maat 22-inch.
SolarSky-dak van Fisker Ocean

Topmodellen van de Ocean beschikken over het zogeheten SolarSky-dak. Met zonnestralen wek je gratis energie op. Bij volledige blootstelling aan de zon kan de SolarSky van de Fisker Ocean Extreme maximaal 2.400 schone kilometers per jaar produceren en onder ideale omstandigheden kan dit oplopen tot meer dan 3.200 kilometer, gebaseerd op zonnestraling van 5,4 kWh per m2 per dag.

California Mode

De Fisker Ocean heeft ook California Mode. Met deze modus kun je de acht ramen laten zaken om meer te genieten van de open lucht.

Wat zit Fisker in Nederland?

Fisker heeft een zogeheten Fisker Center+ in Rotterdam. Het pand is te vinden op het volgende adres: Driemanssteeweg 700, 3084 CB Rotterdam.