Autonieuws

Wat is leasen precies?

juli 26, 2023

Ben je bekend met autoleasing? Het is een steeds populairdere manier geworden om een auto te rijden zonder direct een flinke som geld neer te hoeven leggen. Of je nu van plan bent om bedrijfsmiddelen te leasen of erover nadenkt, het aangaan van een overeenkomst met een bedrijf biedt diverse voordelen. Een bedrijf als xleasy.nl financiert het vervoermiddel en stelt het via leasing aan jou ter beschikking, zodat je er gebruik van kunt maken of het zelfs in eigendom kunt krijgen. Maandelijks betaal je een bedrag aan het bedrijf gedurende de afgesproken periode. Afhankelijk van de gekozen vorm kun je direct eigenaar van het object worden, of je maakt deze keuze aan het einde van de periode. Het grote voordeel van leasing is dat je de waarde van het object in termijnen betaalt, waardoor je geen grote initiële investering hoeft te doen. Dit geeft jouw bedrijf de mogelijkheid om werkkapitaal vrij te houden en effectiever in te zetten.

Hoe is autoleasen ontstaan?

Autoleasing ontstond in de vroege 20e eeuw, voornamelijk gericht op zakelijk gebruik om werknemers van vervoer te voorzien zonder hoge aanschafkosten. Maar in de loop der tijd veranderde het landschap van autoleasing. Particulieren begonnen interesse te tonen vanwege de financiële voordelen van het niet direct hoeven kopen van een auto. Flexibele opties kwamen op, zoals kortlopende contracten en maandelijks opzegbare overeenkomsten, waardoor mensen hun auto-ervaring konden aanpassen aan veranderende behoeften. Bovendien zorgde de opkomst van elektrische auto’s voor een grote verandering. Steeds meer mensen kozen voor elektrische auto’s vanwege de lagere brandstofkosten en milieuvriendelijke aspecten. Automaatschappijen speelden slim in op deze trend door een breed scala aan elektrische modellen aan te bieden. Zo heeft de evolutie van autoleasing geleid tot een meer inclusieve en duurzame benadering van het afbetalen van auto’s, die zowel particulieren als bedrijven ten goede komt.

Wat is private lease?

Een van de meest opvallende trends in autoleasing is de opkomst van private lease. Dit is een aantrekkelijke optie voor mensen die geen auto willen kopen maar wel willen genieten van de voordelen van een nieuwe auto. Hierbij betaal je een vast bedrag per maand, waarin de kosten voor onderhoud, verzekering en afschrijving zijn inbegrepen. Het enige wat je nog zelf moet regelen, is de brandstof.

Dit is vooral populair geworden vanwege het gemak en de transparantie. Je weet precies waar je aan toe bent en hebt geen verrassingen achteraf. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over de restwaarde van de auto, omdat je deze na afloop van het contract gewoon weer inlevert bij de leasemaatschappij.

Een ander voordeel is dat je geen grote investering hoeft te doen. Je betaalt maandelijks een vast bedrag, wat voor veel mensen een haalbare en aantrekkelijke optie is. Ook als je geen spaargeld hebt om een auto te kopen, kun je dankzij private lease toch genieten van een nieuwe auto.