Autonieuws

Wat is er nieuw aan de BMW 4 Serie Coupé en 4 Serie Cabrio?

januari 31, 2024

Zo herken je de vernieuwde BMW 4 Serie

De wereldwijde marktintroductie van de nieuwe BMW 4 Serie Coupé en BMW 4 Serie Cabrio vindt plaats in maart 2024. Maar hoe ga jij de vernieuwde modellen herkennen? Specifieke designkenmerken van de BMW 4 Serie zijn de gewijzigde voorzijde met slanke LED koplampen en verticale BMW nierengrille. De luchtinlaten van de voorover gekantelde grille hebben een gaasstructuur, zowel in standaarduitvoering als met het M Sportpakket. De omlijsting is voortaan uitgevoerd in mat chroom. De koplampen zijn zowel visueel als functioneel verbeterd. De LED units zijn opnieuw vormgegeven, waarbij dim- en grootlicht gebruikmaken van dezelfde LED module. Een paar van verticale en licht pijlvormige LED units vormen de dagrijverlichting en richtingaanwijzers.

M Sportpakket

Het M Sportpakket geeft de BMW modellen een nog dynamischer uitstraling. Een diffusorelement in de achterbumper is voortaan uitgevoerd in hoogglans zwart. De uitlaateindpijpen, die links en rechts in de achterbumper zijn geïntegreerd, zijn gegroeid van 90 naar 100 mm in diameter.

Nog meer koplampnieuws!

Adaptieve LED koplampen met anti-verblindings matrix grootlicht zijn optioneel leverbaar. Deze koplampen zijn te herkennen aan de blauwe inleg en voorzien van stadslicht en bochtverlichting. De prismastructuur van het stadslicht vormt een opvallend contrast met de uniforme uitstraling van de dagrijverlichting. Als onderdeel van het M Sportpakket Pro en in combinatie met de adaptieve LED koplampen zijn ook M Shadowline koplampen met donkere behuizing leverbaar. In combinatie met het optionele Comfort Access genereren de koplampen een Welcome Light Animation als de bestuurder met de sleutel zich drie meter van de auto bevindt.

BMW 4 Serie Coupé

Laserlight achterlichten

Bij de adaptieve LED koplampen horen ook expressieve Laserlight achterlichten. Deze technologie debuteerde op de high-performance BMW M4 CSL en wordt nu voor het eerst toegepast op een volumemodel. Bij de nieuwe BMW 4 Serie modellen verlichten de laserdiodes een glasvezelbundel, waarmee de achterlichten een complex grafisch lichtbeeld vertonen. De lijnen van het driedimensionale Laserlight geeft de achterlichten een exclusief en onmiskenbaar design.

Nieuwe carrosseriekleuren en lichtmetalen wielen

De vernieuwde BMW 4 Serie Coupé en BMW 4 Serie Cabrio zijn beschikbaar met keuze uit twee unilakken en acht metallic carrosseriekleuren. Nieuw in het aanbod zijn de kleuren Cape York Grün metallic en Fire Rot metallic. Daarnaast is een breed aanbod BMW Individual carrosseriekleuren en BMW Individual speciale carrosseriekleuren beschikbaar. Daarnaast is een reeks nieuwe lichtmetalen wielen aan het aanbod toegevoegd, waaronder drie 19-inch M wielen in dubbelspaak styling in Jet Black of een Bicolor uitvoering. Er zijn ook nieuwe lichtmetalen BMW Individual wielen met een Y-spaak styling in Midnight Grey.

BMW 4 Serie Cabrio

Interieur en uitrustingen

Standaard sportstoelen en nieuw ontworpen stuurwielen maken de rijbeleving in de BMW 4 Serie Coupé en BMW 4 Serie Cabrio nog intenser. Het grote BMW Curved Display zorgt voor een frisse en moderne interpretatie van de voor BMW typerende focus op de bestuurder. De standaarduitrusting is uitgebreid met Ambiance verlichting en elektrisch inklapbare buitenspiegels. Het aanbod van optionele uitrustingen is opnieuw gestructureerd, voor nog meer doelgerichte personalisatie. Er zijn ook nieuwe met leder beklede stuurwielen leverbaar met een moderner en sportiever design, verlichte multifunctietoetsen en schakelpaddles. Het M Sportpakket omvat een M Sportstuurwiel met driespaakdesign, een afgeplatte onderzijde en een subtiele 12-uursmarkering.

Detailwijzigingen aan het dashboard en digitale klimaatcontrole

Het vernieuwde BMW iDrive met QuickSelect zorgt voor een verbeterde bediening van de ventilatie en klimaatcontrole. Het instellen van de temperatuur, de intensiteit van de ventilatie en – indien van toepassing – de stuur- en stoelverwarming is voortaan per aanraking instelbaar via het BMW Curved Display of per spraakcommando via de BMW Intelligent Personal Assistant. Nieuwe bedieningselementen voor de luchtuitstroomopeningen in het dashboard maken het mogelijk om de luchtstroom met draai- en kantelbewegingen naar wens aan te passen. De standaard Ambiance verlichting omvat nu ook contourverlichting, geïntegreerd in de rand van de centrale luchtuitstroomopeningen. Net als bij de verlichting in de voetenruimtes, het opbergvak in het voorste deel van de middenconsole en de portiergrepen zijn de kleur en helderheid van het licht aan te passen aan persoonlijke voorkeuren. Er is keuze uit negen kleuren.

BMW 4 Serie 2024

Sensatec stoelbekleding

De standaard sportstoelen worden gecombineerd met interieuroppervlakken in geperforeerd Sensatec. De optionele Vernasca lederen bekleding met decoratief stiksel is voortaan leverbaar in de nieuwe Bicolor variant zwart/rood. Zowel de BMW 4 Serie Coupé als BMW 4 Serie Cabrio zijn te bestellen met BMW Individual Merino leder in drie kleuren.

Aandrijving

Het motorenaanbod voor de BMW 4 Serie modellen bestaat uit viercilinder benzine- en dieselmotoren met BMW TwinPower Turbo technologie en elektrificatie in de vorm van 48V mild hybrid technologie. Een 8-traps Steptronic Sport transmissie is voor alle modellen standaard. Bij de M Performance modellen zijn zes-in-lijnmotoren onder de motorkap te vinden. Afhankelijk van de motorvariant wordt dit vermogen op de weg gebracht via achterwielaandrijving of BMW xDrive vierwielaandrijving.

Mild hybrid technologie

De zes-in-lijnmotoren en viercilinder dieselmotor zijn voorzien van 48V mild hybrid technologie, voor een meer directe vermogensafgifte en extra efficiëntie. Een 48V starter-generator biedt 8 kW (11 pk) extra vermogen bij de minste aanraking van het gaspedaal. Deze elektrische boost zorgt voor een extra dynamische acceleratie vanuit stilstand en bij tussenacceleraties, evenals ondersteuning bij constante snelheid. Het mild hybrid systeem regenereert energie tijdens het remmen en vertragen. De energie wordt opgeslagen in een 48V batterij die zowel de starter-generator als het reguliere 12V systeem voedt. Zo werken ook de stroomverbruikers van de BMW nog efficiënter.

Rijhulpsystemen

Op het gebied van geautomatiseerd rijden en parkeren zijn de BMW 4 Serie Coupé en BMW 4 Serie Cabrio standaard uitgerust met Front Collision Warning met remingreep, Cruise Control met remfunctie, Speed Limit Info met herkenning van inhaalverboden, handmatige Speed Limit Assist en Lane Departure Warning met stuurcorrecties. Het Driving Assistant Professional Pack met Steering and Lane Control Assistant is optioneel, evenals Active Cruise Control met Stop&Go functie, automatische Speed Limit Assist, routeafhankelijke cruise control en herkenning van verkeerslichten. Geautomatiseerd in- en uitparkeren is mogelijk dankzij de standaard aanwezige Parking Assistant, inclusief een achteruitrijcamera en de Reversing Assistant. Parking Assistant Plus met Park View, Panorama View en Remote 3D View is optioneel.

BMW Operating System 8.5

De BMW 4 Serie is uitgerust met het verbeterde BMW iDrive display en het bedieningsconcept met QuickSelect, op basis van BMW Operating System 8.5. De nieuwste generatie BMW iDrive met een nieuw vormgegeven home scherm en QuickSelect voor snelle toegang tot veelgebruikte functies staat garant voor een intuïtieve en eenvoudige bediening van alle functies en toegang tot innovatieve digitale diensten. Het verbeterde BMW iDrive vormt een geheel met het BMW Curved Display en de BMW Intelligent Personal Assistant, waarmee het volledig is gericht op gebruik via het touchscreen of bediening via natuurlijke spraak. Het bedieningsconcept omvat ook multifunctietoetsen op het stuurwiel en – optioneel – het BMW Head-Up Display.

BMW Maps navigatiesysteem nu met Augmented View

Het op cloud gegevens gebaseerde BMW Maps navigatiesysteem is onderdeel van het standaard BMW Live Cockpit Plus. Het systeem maakt het mogelijk om nog gemakkelijker een bestemming in te voeren en kan tijdens het rijden ook aanvullende informatie bieden. Een nieuwe functie is Augmented View, dat net als het BMW Head-Up Display onderdeel is van het optionele BMW Live Cockpit Professional. Met Augmented View wordt de kaartweergave van de navigatie op het Control Display of het instrumentencluster aangevuld met tips en informatie die passen bij de situatie. Het biedt ook ondersteuning bij het zoeken naar een parkeerplaats door aanvullende informatie te tonen.

Personal eSIM en 5G netwerk

Klanten van de BMW 4 Serie Coupé en BMW 4 Serie Cabrio kunnen altijd het Personal eSIM activeren als aanvulling op de geïntegreerde SIM kaart, voor gebruik van het 5G netwerk. Bij het afsluiten van een contract voor een Personal eSIM kan de klant eenvoudig de connectiviteitsfuncties van zijn smartphone in de BMW gebruiken, zelfs als de smartphone thuis blijft. Het is ook mogelijk om data te streamen via de WiFi Hotspot. Alle smartphonefuncties zijn te bedienen via het BMW iDrive systeem of de BMW Intelligent Personal Assistant, in alle landen waar de BMW Connected Drive services beschikbaar zijn. Sommige functies vallen buiten het contract en kunnen extra kosten met zich meebrengen.

BMW 4 Serie interieur 2024

De M Performance modellen

De M Performance modellen van de BMW 4 Serie zijn leverbaar met benzine- en dieselmotoren, beide met een inhoud van 3.0 liter. De kenmerkende M prestaties van deze zes-in-lijnmotoren worden mogelijk gemaakt dankzij onder meer de nieuwste M TwinPower Turbo technologie die is aangepast op de specifieke motor. Tot de standaarduitrusting behoren een M Sportonderstel met Variable Sport Steering, een zeer snel schakelende 8-traps Steptronic Sport transmissie, een M Sportremsysteem en het M Sportdifferentieel.

Verschillende designkenmerken laten het dynamische karakter van de M Performance modellen optimaal tot uiting komen, zoals de BMW nierengrille met hoogglans zwarte omlijsting, horizontale lamellen en M logo. Alle elementen in de voorbumper die voorheen waren uitgevoerd in Cerium Grey, zijn voortaan uitgevoerd in hoogglans zwart, meer in lijn met de uitstraling van de high-performance BMW M4 modellen. Aan de achterzijde van de M Performance modellen maken trapeziumvormige uitlaateindpijpen in hoogglans zwart het potente vermogen onder de motorkap direct duidelijk.

De BMW 4 Serie Coupé en BMW 4 Serie Cabrio: leverbare modellen bij introductie

BMW 420i Coupé:

BMW 430i xDrive Coupé:

BMW M440i xDrive Coupé:

BMW 420d Coupé [BMW 420d xDrive Coupé]:

BMW 430d xDrive Coupé:


BMW M440d xDrive Coupé:

BMW 420i Cabrio:

BMW 430i xDrive Cabrio:

BMW M440i xDrive Cabrio:

BMW 420d Coupé:

BMW 430d Coupé:

BMW M440d xDrive Coupé:

BMW 4 Serie Cabrio met BMW 4 Serie Coupé

BMW 4 Serie Coupé
BMW 4 Serie 2024
BMW 4 Serie Cabrio
BMW 4 Serie interieur 2024