Achtergrond

Wat is de beste SUV occasion?

augustus 25, 2022

Gebruikte SUV

Zoveel mensen, zoveel wensen. De aankoop van een gebruikte SUV is niet alleen een kwestie van verstand, maar ook van emotie, smaak en voorkeur. Daarover kunnen we niet adviseren. Maar op internet kom je talloze websites tegen met lijstjes van de betaalbaarste SUV occasion, de beste SUV occasion, de betrouwbaarste en minst betrouwbare SUV occasions en verzin het maar.

Renault Captur Hybrid review

Betaalbare SUV occasion

Alles staat of valt natuurlijk met je budget. De online autoverkoopsite Bynco geeft een overzicht van allerlei (gebruikte) SUV’s, bijvoorbeeld de beste SUV occasions onder de 10.000 euro, maar ook de beste 7-persoons SUV occasions en zuinigste, elektrische SUV occasion. Het is het bekijken waard, al is het maar om ideeën op te doen. Over de top 3 van Renault Captur, Peugeot 2008 en Nissan Juke kun je natuurlijk discussiëren. Ook Autovisie geeft natuurlijk lijstjes en tips over onder meer gebruikte SUV’s, maar of je er wat aan hebt, is óók een kwestie van smaak. Ze noemen in elk geval de Ford Kuga (2013-2019), de Honda CR-V (2012-2015) en de Mazda CX-5 (2012-2017) als hun favoriete tijdloze SUV’s.

Betrouwbare SUV occasion

Ook het AD heeft een duit in het zakje gedaan als het gaat om (on)betrouwbaarste tweedehands SUV’s. Hier komt de Toyota RAV4 (2013-2018) als betrouwbaarste uit de bus. Je kunt – als je de Duitse taal een beetje machtig bent – ook kijken op de website van TÜV, met pech- en betrouwbaarheidsstatistieken. Maar in de overzichten zie je vooral Duitse modellen. In Engeland deed AutoExpress, het zusje van Autoweek, consumentenonderzoek en daar kwam de Skoda Kodiaq als betrouwbaarste SUV – de betrouwbaarste auto overall zelfs – uit de bus.

Waardevaste SUV occasion

De aankoop van een auto is een grote uitgave en je wilt niet dat jouw SUV occasion een bodemloze put is waarvan de waarde snel keldert. Natuurlijk kijkt iedereen naar de ANWB voor advies over auto’s. Op de vraag welke SUV voor wat betreft onderhoud, comfort, verbruik etc. een aanrader is, adviseerde ANWB-expert Jos uitgebreid. De vraag speelde vijf jaar geleden en is nu dus nog prima toe te passen op SUV occasions. En vorig jaar nog publiceerde de ANWB een overzicht van waardevaste SUV’s en crossovers. Daarin staan de Volkswagen T-Roc, de Suzuki Vitara en de Toyota RAV4 in de top 3. En dat je verder moet kijken dan SUV occasions als het je vooral om de hoge instap gaat, laat de ANWB ook duidelijk zien.

Lees ook: