Autonieuws

Wat? Fiat gaat elektrische 500e ombouwen tot benzineversie?

juni 7, 2024

Fiat 500

Fiat verkoopt momenteel twee varianten van de 500: de elektrische 500e en de 500, een hybride benzinemodel. Behalve het getal in hun modelnaam, hebben ze verder weinig met elkaar te maken. Het in- en exterieur is anders en onderhuids delen ze ook weinig componenten. In een recente video heeft CEO Olivier François de plannen voor een nieuwe variant uiteengezet. De Italianen zijn van plan om de elektrische Fiat 500e ook te leveren met een hybride aandrijflijn.

Ibrida

De Fiat 500 Ibrida, ‘ibrida’ is Italiaans voor hybride, zal gebruikmaken van de geëlektrificeerde 1,0-liter Firefly-motor, bekend van de huidige Fiat 500 hybrid en de recentelijk hernoemde Fiat Panda “Pandina”. De reden waarom is simpel: de Fiat 500e is een stuk moderner dan de huidige 500 op benzine. Door het model te voorzien van een benzinemotor kan het merk eenvoudig een nieuwe 500 op benzine aanbieden. François geeft aan dat de productie van de 500 Ibrida naar verwachting zal beginnen aan het einde van 2025 of het begin van 2026.

Italiaanse driekleur

De productie van de 500 Ibrida zal plaatsvinden in de Fiat-fabriek in Mirafiori, Italië. Tijdens de video verwijst François herhaaldelijk naar “de Italiaanse driekleur” en hoe deze trots zal worden verwerkt in het logo van de 500 Ibrida. Een duidelijk verwijzing naar het akkefietje wat het merk onlangs had met de Italiaanse overheid. Het merk moest de driekleur verwijderen van de Fiat 600e, omdat deze niet in Italië wordt gebouwd. Wie het Italiaans machtig is, kan in de video hieronder het hele praatje van de CEO bekijken. Of zet gewoon de ondertiteling aan.