Autonieuws

Walkaround nieuwe Opel Frontera, wat heeft deze familie-SUV allemaal te bieden? – AutoRAI TV

mei 14, 2024

Bagageruimte Opel Frontera

De bagageruimte van de Opel Frontera bedraagt ruim 450 liter en met neergeklapte achterbank zelfs 1.600 liter. Wie wil kamperen, kan de nieuwe Frontera bestellen met (optionele) dakrails en een speciaal voor de SUV ontworpen daktent met ladder. In totaal kan de Frontera tot 240 kilogram op zijn dak dragen.

Nieuwe Intelli-Seat-stoelen

Comfortabel kunnen reizen is topprioriteit in de nieuwe Opel Frontera. Voorin kunnen de bestuurder en bijrijder plaatsnemen op de nieuwe ‘Intelli-Seat’-voorstoelen. Die zijn voorzien van een uitsparing die de druk op het staartbeen verlaagt en daardoor ook op lange snelwegritten zorgen voor uitstekend comfort. In bijgevoegde video laten we die uitgebreid zien.

Grote displays in interieur

In het interieur is het volledig digitale Pure Panel-cockpit aanwezig met twee 10-inch beeldschermen en een Multimedia-infotainmentsysteem. Ook het nieuw ontworpen Opel-stuurwiel springt direct in het oog. Opel volgt consistent de filosofie van maximaal comfort met minimale afleiding, met een heldere en opgeruimde gebruiksbeleving die digitale stress en afleiding voorkomt.

De nieuwe Opel Frontera houdt ook rekening met automobilisten die liever op hun eigen mobiele apparaat vertrouwen. De SUV komt op de markt met een innovatief smartphonestation (optioneel). De smartphone maakt via een speciale app verbinding en is daarna te gebruiken als het bedieningspaneel voor het infotainment van de auto, met ongewijzigde werking van stuurwielbediening.

Aandrijflijnen Opel Frontera

De nieuwe Opel Frontera komt er in vier aandrijfvarianten, te beginnen met de Frontera Hybrid met 48V-hybridetechniek. Deze versie wordt aangedreven door een 1,2-liter turbobenzinemotor die speciaal voor hybride rijden is ontwikkeld. De benzinemotor werkt samen met een elektromotor van 21 kW (28 pk) en een geëlektrificeerde zesversnellingsbak met dubbele koppeling, waardoor het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot aanzienlijk lager zijn in vergelijking met een conventioneel aangedreven model. De benzinemotor is er met een vermogen van 74 kW (100 pk) of 100 kW (136 pk). De prijzen starten bij 29.499 euro.

Opel Frontera
Opel Frontera

Opel Frontera Electric

Voor klanten die lokaal emissievrij willen reizen, is er de batterij-elektrische Opel Frontera Electric. Standaard biedt deze versie een actieradius tot ruim 300 kilometer (WLTP). De long range-versie met een grotere batterijcapaciteit kan tot circa 400 kilometer (WLTP) afleggen op een volle batterijlading. Deze versie komt in een later stadium beschikbaar. De Frontera Electric is leverbaar vanaf 30.499 euro.

Verschillende uitvoeringen

De nieuwe Opel Frontera wordt aangeboden in de uitvoeringen Edition en GS, waarbij de instapversie al zeer rijk is uitgerust. De GS-uitvoering beschikt onder meer over een 10-inch beeldscherm en een infotainmentsysteem met smartphone-integratie en een achteruitkijkcamera. Klanten kunnen de SUV verder personaliseren met twee optiepakketten.