Autonieuws Elektrisch rijden

Waarom je een autolader nodig hebt!

juni 1, 2022

Iedereen herkent het probleem. Je bent aan het rijden met je favoriete muziek op de achtergrond en opeens valt je telefoon uit! Gelukkig kan dit voorkomen worden met een autolader. Dit is een oplader speciaal ontworpen voor gebruik in de auto. Waarschijnlijk heb jij een auto met een sigarettenaansteker. Daarin kun je een auto-oplader steken om je telefoon of ander apparaat mee op te laden. Nieuwere auto’s beschikken over een USB-poort waar je de auto-oplader in kunt steken of direct gebruik van kunt maken door een snoertje.

Soorten aansluitingen autolader

Autoladers kunnen meerdere soorten aansluitingen hebben. In sommige gevallen beschikt de autolader over meerdere aansluitingen. Dan zitten er twee USB poorten in de adapter, of mondt de autolader uit in een splitter waarmee meerdere apparaten gebruik van kunnen maken. Bij bepaalde uitvoeringen van autoladers beschikt de autolader over bijvoorbeeld een USB C aansluiting en een reguliere USB aansluiting. De autolader kan dus over verschillende aansluitingen beschikken. Denk hierbij aan de aansluitingen USB C, Micro USB of USB A. Een voordeel van autoladers die gebruik maken van een USB C aansluiting is de snel-laadfunctie. Hiermee wordt de telefoon sneller opgeladen dan door een reguliere autolader. Let dus bij het aanschaffen van een autolader op of je de juiste aansluiting kunt gebruiken om een miskoop te voorkomen.

Soorten autoladers

Naast de verschillende soorten aansluitingen zijn er ook verschillende soorten autoladers. Een voorbeeld hiervan is de autolader om te gebruiken in een sigarettenaansteker. Deze autolader tapt stroom uit de sigarettenaansteker om op die manier jouw apparaat op te laden. Een ander soort autolader is de autolader die gebruik maakt van de al bestaande USB-poort in de auto. Een voordeel hiervan is dat je via deze manier een draadloze autolader aan kunt schaffen. Dit type autolader is vaak een telefoonhouder en oplader in één. Enorm praktisch. Er bestaat ook een universele autolader. Dit is een variant die ook bruikbaar is in andere voertuigen naast een auto. Denk hierbij aan boten, motorfietsen, caravans, tractors en zelfs grasmaaiers! Een vereiste is wel dat in al deze apparaten een sigarettenaansteker moet zitten, aangezien de autolader van deze aansluiting gebruik maakt.

Veel mensen kiezen voor het eerste model autolader dat ze tegenkomen, omdat de meeste autoladers volgens hetzelfde principe werken. Gelukkig begrijp jij nu dat je voor het kiezen van de juiste autolader even kort bovenstaande dingen kan onderzoeken om de perfecte autolader voor jouw te kiezen!