Autonieuws

Waarom het bijzonder is dat de Ferrari Roma Spider een softtop heeft

maart 17, 2023

Ferrari Roma Spider heeft een softtop

De Ferrari Roma Spider volgens de Italianen een moderne interpretatie van de chique, avontuurlijke lifestyle van de jaren ’50 en ’60. De auto is uiteraard gebaseerd op het 2+ concept van de Ferrari Roma V8, met als grote verschil een softtop, die 54 jaar na de Ferrari 365 GTS4 uit 1969 voor het eerst weer terugkeert bij een Ferrari-model met de motor in het vooronder. Voor andere Spider-modellen koos Ferrari keer op keer voor een harde dakconstructie, vaak gemaakt van koolstofvezel of aluminium.

Softtop opent in 13,5 seconden

Klanten krijgen voor de softtop uitgebreide personalisatiemogelijkheden, met keuze uit speciale stoffen en contrasterende stiksels. De softtop kan in slechts 13,5 seconden en bij snelheden tot 60 km/u worden geopend. Er is ook nog wat bagageruimte over. Opvallend is het windscherm dat is geïntegreerd in de rugleuning van de achterbank. Die kan via een knop op de tunnelconsole worden geactiveerd, voor een volgens Ferrari verrassend interieurcomfort, zonder dat het systeem extra ruimte inneemt. 

Ferrari Roma Spider

Prestaties Ferrari Roma Spider

De 620 pk en 760 Nm sterke V8 is gekoppeld aan Ferrari’s achttraps DCT-transmissie. Goed voor een 0-100-tijd van 3,4 seconden, een 0-200-tijd van 9,7 seconden en een topsnelheid van meer dan 320 km/u. De Roma Spider heeft een leeggewicht van 1.556 kilogram. De V8-motor mag voor een turbomotor opvallend veel toeren maken: 7.500 tpm.

Ook best praktisch

De Ferrari Roma Spider is ook best praktisch. Hij heeft een ruime bagageruimte inclusief het laadluik in de achterbankleuning om grotere spullen mee te nemen. De auto heeft standaard verder draadloze connectiviteit via Android Auto, Apple CarPlay en WiFi. Ook niet te vergeten de 18-voudig instelbare, verwarmbare ergonomische stoelen met optionele nekverwarming voor de koudere dagen.
































Ferrari Roma Spider