Fun

Waarom deze exclusieve Lamborghini Countach van €650.000 expres aan gort werd gereden

februari 7, 2023

Kreukelde niet lekker

De legendarische regisseur Martin Scorcese weigerde naar verluidt een replica van de Countach te gebruiken bij het filmen van de inmiddels iconische Lambo-scène uit The Wolf of Wall Street. Volgens de regisseur ‘kreukelde’ een replica-Lambo niet goed. De productiemaatschappij moest daarom op zoek naar een echt exemplaar.

25th Anniversary Edition

Ze vonden een Countach 25th Anniversary Edition uit 1989. Het was een van de slechts 23 witte exemplaren die ooit in de VS is geleverd. De auto had slechts 11.000 kilometer op de teller staan en een prijskaartje van 700.000 dollar. Omgerekend zo’n 650.000 euro.

Compleet verwoest

Wie The Wolf of Wall Street heeft gezien, weet hoe het is afgelopen met de 449 pk sterke Italiaanse supercar. Leonardo DiCaprio heeft hem compleet aan gort gereden. Maar nu weet je dus ook dat het geen replica was. Je kijkt voortaan toch anders naar die betreffende scène. De auto was na de scène niet meer te redden. De productiemaatschappij haalde hem uit elkaar en verkocht de auto in losse onderdelen. Dat leverde nog best wat op, want alleen al de ruiten werden voor 50.000 dollar verkocht aan een Lamborghini-restaurateur.

Met deze gloednieuwe Ferrari Roma liep het niet veel beter af: