Partner Content

Waarom de Hyundai KONA Electric zo populair is

juni 22, 2022

De Hyundai KONA Electric is ten eerste precies het type auto waar wij Nederlanders zo dol op zijn. Het is een compacte SUV met stoere looks en een zelfverzekerde uitstraling, een hoge zitpositie met goed zicht op de weg en een royale binnenruimte. Maar dan in combinatie met niet al te grote buitenmaten, zodat de Hyundai KONA Electric zich eenvoudig laat manoeuvreren in krappe ruimtes. Bovendien is het ontwerp van de nieuwe Hyundai KONA Electric slanker en verfijnder geworden, waardoor de SUV nog gestroomlijnder en sportiever oogt.

100% elektrisch rijplezier

Daarnaast bewijst Hyundai dat elektrisch rijden beslist niet saai hoeft te zijn. De KONA Electric staat garant voor aansprekende prestaties en een flitsend snelle acceleratie dankzij de krachtige elektromotor met 395 Nm koppel. De zorgvuldig op elkaar afgestemde componenten van de elektrische aandrijflijn zorgen daarbij voor een uitstekend weggedrag en dynamisch rijplezier in bochten. Tegelijkertijd kun je rekenen op een zeer soepele, moeiteloze rijervaring in een fluisterstil interieur, zonder te hoeven schakelen.

Geruststellende actieradius

Hyundai is toonaangevend in de ontwikkeling van emissievrije voertuigen met onder andere de KONA Electric en IONIQ 5. Het merk is gedreven om vooruitgang voor de mens te creëren en werkt er hard aan om in 2045 klimaatneutraal te zijn. Elektrische mobiliteit is nog maar het begin en Hyundai is toegewijd om elektrische auto’s te ontwikkelen die steeds verder komen op een enkele batterijlading. De Hyundai KONA Electric is hier een perfect voorbeeld van. De versie met de 39 kWh-batterij biedt een actieradius tot wel 305 kilometer, terwijl de versie met de 64 kWh-batterij tot wel 484 kilometer kan rijden op een enkele batterijlading. Ook hiermee behoort de Hyundai KONA Electric tot de koplopers in zijn segment.

Nieuwste technologie

Ook niet onbelangrijk: de Hyundai KONA Electric biedt een opvallend rijke standaarduitrusting met de nieuwste slimme technologieën en geavanceerde connectiviteitsfuncties, zoals Hyundai Bluelink. Hiermee zijn bepaalde functies van de auto zelfs met je smartphone te bedienen. De combinatie van het volledig digitale 10,25 inch instrumentenpaneel en de eveneens 10,25 inch centrale touchscreen geeft het dashboard een hightech uitstraling met optimale afleesbaarheid en bedieningsgemak.

Prijzen en leasetarieven

De prijzen van de nieuwe KONA Electric beginnen bij € 35.495, waarmee Hyundai vooruitstrevende technologie bereikbaar maakt voor een breed uiteenlopend publiek. Als particulier kun je er ook voor kiezen om een nieuwe Hyundai KONA Electric te rijden voor een vast bedrag per maand via private lease. In dat geval kun je rekenen op scherpe tarieven vanaf € 465 per maand via Hyundai Lease. Zakelijke klanten profiteren van gunstige leasetarieven vanaf € 389 per maand via Hyundai Lease en een bijtelling van slechts 16%.

Weten hoe de Hyundai KONA Electric rijdt? Plan nu een proefrit.