Autonieuws

Volvo lost bron van ergernis EX30 nu al op

maart 27, 2024

Ergernis opgelost

Om met de deur in huis te vallen: Het stuurwiel is voor het nieuwe modeljaar voorzien van duidelijker vormgegeven knoppen voor een verbeterde gebruikerservaring. Bij het uitgaande type zijn die knoppen vrij onduidelijk. Dat probleem is nu dus al verholpen. Ook opvallend: de EX30-badge verhuist van de C-stijl naar de achterklep.

Aanpassingen

Cloud Blue wordt door Volvo geïntroduceerd als de nieuwe standaardkleur voor de EX30, terwijl Vapour Grey nu beschikbaar is als optionele kleur voor een bedrag van 795 euro. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in de Plus-uitvoering van de EX30 is er goed nieuws: het Power Seat Pack, met elektrisch verstelbare voorstoelen, is nu beschikbaar voor 795 euro. Hiermee kan dit pack met behoud van de SEPP subsidie besteld worden. 

Normale knoppen op het stuurwiel van de Volvo EX30

Extra keuze

Goed nieuws ook met betrekking tot de verruiming van de keuzemogelijkheden voor interieur- en exterieurcombinaties. Hierdoor hebben klanten meer vrijheid in het personaliseren van hun auto. Zo is de opvallende exterieurkleur Moss Yellow nu beschikbaar in combinatie met Indigo bekleding.

Productie in Gent

Als reactie op de grote vraag naar de auto heeft Volvo Cars onlangs besloten om de nieuwe volledig elektrische Volvo EX30 vanaf 2025 in de fabriek in Gent (België) te gaan bouwen, waardoor de productiecapaciteit voor de EX30 kan worden uitgebreid. Voor het nieuwe modeljaar blijven de consumentenprijzen voor de Volvo EX30 ongewijzigd. De vanafprijs blijft gelijk: vanaf 36.795 euro.

SEPP

Hiermee komen maar liefst vier uitvoeringen nog steeds in aanmerking voor SEPP subsidie. De aantrekkelijke vanafprijs van de Volvo EX30 betekent tevens dat de klanten een premium volledig elektrische SUV krijgen voor een vergelijkbare prijs als een equivalent met verbrandingsmotor. Met het flexibele Care by Volvo abonnement, met vaste prijzen en een transparant bestelproces, wordt het bestellen van de Volvo EX30 gemakkelijk.


Normale knoppen op het stuurwiel van de Volvo EX30


Volvo EX30 MY2025