Autonieuws Interview

Volvo: “Facelift auto onbelangrijk, mensen willen een Brainlift”

februari 14, 2023

Brainlift

Annwall gelooft dat zogeheten ‘brainlifts’ belangrijker zullen worden dan de traditionele styling-facelift. Hij zegt het volgende in een interview met het Australisch tijdschrift CarExpert: “Ik denk dat meer van het voordeel voor de consument in de software zal zitten in plaats van in de hardware.”

Fatsoenlijke computerkracht

De Zweedse autofabrikant investeert daarom meer geld in de juiste computerchips en benodigde hardware om de software soepeltjes te laten draaien op de infotainmentsystemen aanwezig in de auto. Intelligentie wordt steeds belangrijker.

Volvo zegt de facelift overigens niet vaarwel, maar volgens de topman worden de facelifts wel kleiner van omgvang. Het verbeteren van de technologie in de auto zal in de nabije toekomst echt prioriteit krijgen.

Investeren in software en elektrificatie

Elektrificatie van modellen gaat hand in hand met meer geavanceerde software en Volvo wil inspelen op het groeiende belang van beide onderdelen. Volvo was een van de eerste merken ter wereld die de toezegging deed om de verbrandingsmotor de rug toe te keren. Vanaf 2030 is elke Volvo 100 procent elektrisch. In de loop van 2023 introduceert Volvo de nieuwe EX30, een compacte elektrische crossover onder de XC40.