Autonieuws

Volkswagen prive lease wordt steeds populairder. Welke merken zijn het meest betrouwbaar in de lease?

juni 7, 2022

Leaseauto’s zijn procentueel gezien de afgelopen jaren in Nederland sterk gegroeid in populariteit. In 2020 hield de lease sector zich relatief rustig, maar in 2021 steeg het aantal geleasde auto’s met 5,2 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Hoogstwaarschijnlijk heeft de corona crisis bijgedragen aan deze toename van 60.000 leaseauto’s.

Het uitzoeken van een leaseauto blijkt echter nog vrij lastig te zijn, vooral met het beperkte aanbod en wellicht krappe budget dat mensen beschikbaar hebben. Volkswagen staat bekend als één van de meest betrouwbare merken in zowel de lease als in de aanschaf. Velen kiezen daarom ook voor Volkswagen prive lease. Lees hier welke andere automerken het meest betrouwbaar en betaalbaar zijn in de lease!

Betrouwbare merken uit onderzoek van de Consumentenbond

Jaarlijks ondervraagt de Consumentenbond een groot aantal automobilisten over de mate van betrouwbaarheid van hun voertuig. Op basis van deze resultaten, wordt er een lijst gepubliceerd waarin de meest betrouwbare auto modellen en merken op een rijtje worden gezet. Ook in 2021 is dit onderzoek uitgevoerd.

Als het aankomt op meest betrouwbare automodellen, stond de Toyota Yaris een tijd op de eerste plaats gestaan. In 2021 heeft de Volkswagen Polo deze plaats echter overgenomen. Eén op de 20 eigenaren van de Polo moest een bezoekje aan de garage brengen voor problemen die helemaal niet zo ernstig waren, zegt de Consumentenbond. Het specifieke model is de Volkswagen Polo uit 2017, een auto die uitgerust is met een 65 pk motor en additionele toevoegingen, waaronder voetgangersherkenning en een groot touchscreen. Volkswagen brengt steeds vaker revolutionaire modellen uit. En dit is logisch, als je kijkt naar de geschiedenis van het merk. 

Volkswagen: de geschiedenis van ‘s werelds bekendste auto voor het volk

Volkswagen begon in de jaren 1900 als auto voor het volk. In 1938 werd de eerste Kever uitgebracht, die diende als betaalbare en betrouwbare auto voor de mensen tijdens de Tweede Wereldoorlog. In 1974, bracht Volkswagen de Golf uit, de opvolger van de Kever. De eerste Volkswagen Polo werd in 1975 geïntroduceerd, na het succes van de Golf, om als kleinere variant van dit goede model te functioneren.

De visie van Volkswagen is met de jaren mee hetzelfde gebleven. Nog steeds streeft het merk naar vooruitgang, en dat blijkt uit de innovatieve toevoegingen die met ieder nieuw model komen. Het doel van Volkswagen is om alle voertuigen die zij produceren zo aangenaam, veilig en makkelijk mogelijk te maken voor automobilisten. Daarnaast zijn de prijzen van modellen relatief laag. Deze factoren maken het merk zeer aantrekkelijk in de aanschaf, maar ook zeker in de Volkswagen privé lease.

Dit is hoe Volkswagen privé lease werkt!

Voor mensen die graag een nieuwe Volkswagen willen rijden maar niet in één keer een bedrag willen neerleggen, profiteren van Volkswagen privé lease. Ongeacht de omstandigheden, Volkswagen heeft modellen die voor iedereen geschikt zijn. De Polo biedt een uitstekende stadsauto, wat het model in augustus 2019 op de eerste plaats van meest geleasde auto’s zette.

Bij privé leasen, leent de automobilist een model naar keuze bij een leasemaatschappij. Er wordt per maand een vast bedrag betaald met als voordeel dat de leaser zich geen zorgen hoeft te maken over de verzekering, eventueel onderhoud of wegenbelasting. De enige kosten die voor de rekening van de mobilist komen, zijn het tanken of opladen van het model. Leasen bespaart een groot aantal aan bijkomende kosten, waardoor deze vorm van huren meestal goedkoper uitvalt dan het aanschaffen van een auto. Vergelijk merken leasemaatschappijen en vind een leaseauto naar wensen!