Autonieuws

Volkswagen-logo achter voortaan verlicht bij Touareg

februari 16, 2023

Volkswagen Touareg met verlicht logo op achterklep

Je leest het goed. De vernieuwde Volkswagen Touareg is het eerste model van Volkswagen met achterop een verlicht logo. Sinds januari 2023 is dit rood oplichtende embleem ook in Europa toegestaan, nadat het eerder enkel was voorbehouden aan landen als China en de Verenigde Staten.

Aanpassingen aan Touareg

De Touareg krijgt verder een nieuw ontworpen front en achterkant en nieuw ontwikkelde IQ.Light HD matrixkoplampen met nieuwe doorlopende led-lichtstrips ertussen. HD staat hierbij voor High Definition, oftewel een lichtbundel met een zeer hoge resolutie, dankzij in totaal 38.400 micro-led’s. Het matrixsysteem projecteert een interactieve lichtbundel – de zogenaamde ‘lane light’ – die het rijden in het donker langs bijvoorbeeld wegwerkzaamheden op de snelweg een stuk comfortabeler en eenvoudiger maakt.

Volkswagen Touareg

Andere updates

De SUV krijgt ook een verbeterd chassis. Zo heeft het model voortaan een daklastsensor, die in verbinding staat met de onderstelelektronica. Daarmee wordt de auto extra wendbaar wanneer het dak niet beladen is. Wanneer daarentegen een dakkoffer is gemonteerd, herkent de sensor dat en geeft die input vervolgens door aan assistentiesystemen als het ESC, voor extra rijstabiliteit. Ook hebben de standaard stalen veren en optionele tweekamer luchtvering van het onderste een nieuwe afstelling gekregen.

Innovision Cockpit

De Touareg wordt voortaan voorzien van een vernieuwde versie van de ‘Innovision Cockpit’. Nieuwe features daarin zijn onder meer rijstrookspecifieke navigatie en HD-kaartgegevens in hoge resolutie. Ook de stembediening is doorontwikkeld. Bovendien is de app-integratie tussen de smartphone en ‘App Connect’ (Apple CarPlay, Android Auto) nu ook draadloos mogelijk.

Volkswagen Touareg ook naar Nederland

Deze zomer beleeft de vernieuwde Volkswagen Touareg – die ook in Nederland leverbaar wordt – zijn wereldpremière. De Touareg keert dus terug op de Nederlandse markt. De SUV was namelijk enige tijd niet leverbaar op Nederlandse bodem. De Touareg deelt zijn technische basis met de Bentley Bentayga, Audi Q7/Q8, Lamborghini Urus en Porsche Cayenne. Over aandrijflijnen doet Volkswagen nog geen uitspraken. Een plug-in hybride is voor de Nederlandse markt interessant in verband met een lagere CO2-uitstoot.