Autonieuws

Volkswagen introduceert krachtige ID.7 GTX

juni 5, 2024

Volkswagen ID.7 GTX

Een paar maanden na de onthulling van de ID.7 Tourer GTX, giet Volkswagen nu ook een extra sportief sausje over de ‘reguliere’ ID.7. De liftback krijgt hetzelfde GTX-trainingspak aangemeten als zijn stationwagenbroer. Aan de buitenkant betekent dat extra sportief bumperwerk, een grille in honingraatdesign, carrosserie-elementen in hoogglans zwart en 20-inch lichtmetalen velgen ‘Skagen’ (21-inch optioneel). IQ.Light LED matrixkoplampen en verlichte Volkswagen-logo’s voor en achter zijn standaard. Een nieuwe GTX-feature is de dagrijverlichting in pijlpuntvorm. Verder is de ID.7 GTX leverbaar met een groot panoramisch glazen dak met smart glass. Dit dak switcht na een druk op de knop of een stemcommando van transparant naar ondoorzichtig of omgekeerd.

340 pk

Twee elektromotoren zorgen voor vierwielaandrijving en een systeemvermogen van 340 pk. Een 0-100-sprint duurt minder dan 6 seconden en de topsnelheid is elektronisch begrensd op 180 km/u. De GTX krijgt een groter accupakket dan een reguliere ID.7. In de bodem ligt niet 77 kWh, maar 86 kWh. Dat accupakket kennen we van de ID.7 Pro S. De verwachte range is circa 600 kilometer. Hij is geschikt voor snelladen met 200 kW, waar het maximum voor een ID.-model tot nu 175 kW bedroeg. Het opladen van het accupakket van 10-80% vergt onder ideale omstandigheden iets minder dan 30 minuten.

Hoger trekvermogen

De 4Motion-vierwielaandrijving maakt variabele verdeling van de aandrijfkracht mogelijk, waarbij elektronische sperdifferentiëlen (XDS+) standaard zijn. 4Motion-vierwielaandrijving heeft als extra pluspunt dat een ID.7 GTX een hoger trekgewicht heeft (1.200 kg tegenover 1.000 kg voor de reguliere ID.7). Progressive steering is ook inbegrepen en met keuze uit verschillende rijmodi. Adapative Chassis Control (DCC) is als optie leverbaar. Net als de ID.7 Tourer GTX wordt de nieuwe ID.7 GTX deze zomer in Nederland verwacht. Prijzen worden eind juni bekendgemaakt als de voorverkoop start.