Autonieuws

Volkswagen ID.Buzz GTX: 340 pk in een busje!

maart 26, 2024

Trekgewicht Volkswagen ID.Buzz GTX

De Volkswagen ID.Buzz GTX met reguliere wielbasis mag aanhangers met een gewicht tot 1.800 kg trekken. Voor de ID.Buzz GTX met lange wielbasis is dit 1.600 kg. De overige ID.Buzz-modellen brengen het tot 1.200 kg.

Snelladen

De ID.Buzz GTX-versie met reguliere wielbasis (79 kWh) is geschikt voor snelladen met 185 kW. De lange versie met het 86 kWh accupakket is met 200 kW te laden. Voor beide versies geldt dat het opladen van 10-80% zo’n 25 minuten duurt. 

Design

Al op het eerste gezicht wordt de sportieve inslag van de ID.Buzz GTX duidelijk. Aan de voorzijde is de GTX-bumper met een luchtinlaat in honingraatdesign de blikvanger. IQ.Light LED matrixverlichting is standaard. De led-dagrijverlichting in pijlpuntvorm is een nieuw GTX-kenmerk. Carrosserie-elementen als de grille, luchtgeleiders, behuizing van de buitenspiegels en GTX-logo’s zijn uitgevoerd in hoogglans zwart. Optioneel zijn 21-inch lichtmetalen velgen leverbaar. Daarbij is er keuze uit diverse nieuwe designs.

Volkswagen ID.Buzz GTX

Interieur

Het sportieve GTX-gevoel leeft ook in het interieur. De GTX-modellen zijn de enige binnen de ID.Buzz-range met zwarte hemelbekleding. De elektrisch verstelbare comfortstoelen met geheugenfunctie zijn uitgevoerd in GTX-design. Daarbij springen ArtVelours-bekleding in diamantpatroon en de afwerking met rode stiksels in het oog. Ook bij het multifunctionele stuurwiel met GTX-aanduiding vallen rode stiksels en accenten op. 

Bagageruimte

In de vijfzits ID.Buzz GTX met reguliere wielbasis heeft de bagageruimte een inhoud die kan variëren van 1.121 tot 2.123 liter. De ID.Buzz met lange wielbasis biedt nog meer ruimte: van 1.340 liter met de achterbank in normale positie tot maar liefst 2.496 liter. Zelfs met alle zitplaatsen in gebruik is in de zevenzitsuitvoering nog altijd een volume van 306 liter beschikbaar. Voor alle versies is een Multiflex variabele laadvloer met twee opvouwbare boxen beschikbaar. Hiermee is bij neergeklapte achterste zitplaatsen een volledig vlakke laadvloer te realiseren. 

Samba!

De ID. Buzz GTX met lange wielbasis is optioneel leverbaar met het grootste panoramische glazen dak (1,54 x 0,93 meter) dat ooit door Volkswagen werd ontwikkeld. In het dak zijn elektronisch aanstuurbare vloeibare kristallen geïntegreerd. Daardoor volstaat een druk op de knop of een stemcommando om te switchen van transparant naar ondoorzichtig en omgekeerd. Met dit dak laat de lange ID.Buzz GTX het Samba-bus gevoel uit de jaren ’50 herleven.

Powerrr!

De ID.Buzz GTX heeft een elektromotor op de voor- en achteras waardoor vierwielaandrijving ontstaat. Het systeemvermogen bedraagt 250 kW (340 pk) en het maximale koppel liefst 560 Nm. De acceleratie van 0-100 km/u vergt 6,5 seconden.

Marktintroductie

De ID. Buzz rolt van de band in het Duitse Hannover en wordt in Nederland geleverd inclusief tot 7 jaar onderhoud. De ID. Buzz GTX-modellen worden in de tweede helft van dit jaar in Nederland verwacht. Meer informatie, specificaties en prijzen worden in aanloop naar de marktintroductie bekendgemaakt.


Volkswagen ID.Buzz GTX

Volkswagen ID.Buzz GTX