Autonieuws

Volkswagen ID.AERO is een elektrische Passat met ruim 600 km actieradius

juni 28, 2022

Wereldwijd

Volgend jaar introduceert Volkswagen zijn eerste volledig elektrische sedan. Het merkt toont nu vast een studiemodel, maar in de tweede helft van 2023 komt een productieversie op de markt. Eerst in China, maar kort daarna ook in Europa.

MEB

Het studiemodel is bijna vijf meter lang en heeft een gestroomlijnd ontwerp. Dankzij een aflopende daklijn heeft de sedan een lage luchtweerstandscoëfficiënt van 0,23. De ID. Aero staat op hetzelfde MEB-platform als de huidige ID-modellen. In de bodem ligt het bekende 77 kWh-accupakket, waardoor de elektrische sedan volgens het merk tot 620 kilometer haalt op een enkele acculading. Een ID.4 — een hoge SUV — komt met hetzelfde accupakket niet verder dan 520 kilometer.

Geen deurgrepen

Veel meer informatie geeft Volkswagen nog niet vrij. Wel delen ze ons mee dat het studiemodel op 22-inch wielen staat en dat de deurgrepen vervangen zijn door verlichte touch-vlakken die de luchtweerstand verminderen. Of dat de productieversie gaat halen is nog even de vraag. Hetzelfde geldt voor het verlichte VW-logo dat op zijn neus zit. Dat is in Europa verboden, maar in China niet. De doorgetrokken led-strip aan de voorzijde gaan we hoogstwaarschijnlijk wel terugzien op de productieversie. In het Duitse Emden zullen de Europese modellen naar verwachting in 2023 van de band rollen.