Autonieuws

Volkswagen Gen.Travel Concept heeft jou niet nodig

september 27, 2022

Volkswagen Gen.Travel Concept

Volkswagen heeft de Gen.Travel Concept gepresenteerd tijdens het Chantilly Arts & Elegance auto-evenement nabij Parijs. Het is volgens de Duitsers een innovatieve designstudie die ‘long-distance mobiliteit van de toekomst opnieuw zal definiëren’. Nu klinkt dat wel heel spectaculair. Feitelijk gaat het gewoon om een autonoom rijdend voertuig.

Autonoom rijden level 5

Binnen autonoom rijden bestaan verschillende gradaties, te weten level 0 tot level 5. De Volkswagen Gen.Travel Concept voldoet aan de Level 5-norm. De bestuurder heeft dan geen enkele rol meer in het voertuig. De auto kan geheel zelfstandig rijden. Je bent als persoon niets meer dan een passagier in deze Volkswagen. De auto brengt je naar je bestemming en jij hoeft niets te doen.

Interieur

Het interieur is volledig modulair en ingericht als een woonkamer zodat jij onderweg kunt werken of ontspannen. In totaal biedt het elektrische voertuig plaats aan vier personen. “De Gen.Travel biedt ons een glimp van reizen in de toekomst. Het laat ons zien hoe autonoom rijden er in de toekomst uit zal zien”, zegt Klaus Zyciora, Head of Volkswagen Group Design.

Wagenziekte

Dynamische verlichting zorgt voor een prettige werkomgeving en vermijdt het gevaar van bewegingsziekte. Een configuratie in de nachtopstelling maakt het mogelijk om twee stoelen om te bouwen tot twee bedden die volledig plat kunnen worden uitgeklapt. Dankzij vleugeldeuren is het in- en uitstappen eenvoudig.

Slim systeem: eABC

De auto is voorzien van eABC, een afkorting voor electric Active Body Control. Dit systeem berekent razendsnel verticale en zijwaartse bewegingen die ontstaan tijdens accelereren, remmen of het nemen van bochten. Het systeem kan zo het weggedrag optimaliseren. De Volkswagen Gen.Travel Concept heeft verder kunstmatige intelligentie (AI) en platooning – volledig autonoom rijden in konvooien – om de actieradius tijdens lange afstanden te vergroten.

Volkswagen Gen.Travel Concept