Autonieuws

VIDEO: Volkswagen Golf R (2024) maakt eerste meters

januari 30, 2024

Vernieuwde Golf 8

Afgelopen week liet Volkswagen de wereld kennismaken met de vernieuwde Golf 8. Alle varianten kwamen onder het doek vandaan, van de zuinige Golf eHybrid tot de sportieve GTI en alles daartussenin. Alleen het absolute topmodel ontbrak: de Golf R. Volgens Reinhold Ivenz, de man aan het roer bij Volkswagen R, staat de officiële onthulling pas gepland voor de zomer. Maar op de eerste rijbeelden hoef je niet nog maanden te wachten, die hebben we namelijk al voor je gemaakt.

Foto: Maurice Volmeyer

Verjaardagsfeestje

AutoRAI.nl was namelijk op het verjaardagsfeestje van de Golf, die dit jaar 50 kaarsjes uitblaast. Volkswagen vierde dat in Oostenrijk, tijdens de Ice Race in Zell am See. De vernieuwde Golf R maakte daar zijn eerste officiële meters voor het publiek. De sportieveling is nog gehuld in een camouflagepak, maar dat mag de pret niet drukken. Duidelijk herkenbaar zijn de sportieve R-elementen, zoals vier vuistdikke uitlaatpijpen, blauwe remklauwen, een flinke spoiler en zwarte wielen.

Foto: Maurice Volmeyer

Meer vermogen

Specificaties geeft het merk nog niet vrij. In het uitgaande model is de 2,0-liter TSI goed voor 320 pk. De gelimiteerde Golf R 333 perst zelfs 333 pk en 420 Nm uit de viercilinder. Hoeveel extra vermogen Volkswagen nog uit dit blok weet te peuteren, weten we waarschijnlijk pas rond de zomer. In de video hieronder zie het spectaculaire publieke debuut van de vernieuwde Golf R:

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AutoRAI.nl (@autorai.nl)