Lifestyle & Fun

(VIDEO) Testcoureur probeert alles om Kia Niro op z’n dak te krijgen

december 19, 2022

Kia Niro 2023

Vorige week reden wij een paar dagen in de nieuwe Kia Niro. Hier kun je lezen of hij een beetje praktisch is, wat zijn prestaties zijn én of hij simpelweg veel waar voor zijn geld biedt. Of je hem makkelijk om kunt rollen hebben we niet getest. Dat laten we aan anderen over.

Elandtest

Op een testbaan heeft een testcoureur van de Spaanse website km77.com alles uit de kast gehaald om tijdens een slalomtest de nieuwe Niro over de kop te laten slaan. Oftewel: de elandtest. Tijdens deze test maakt een coureur een snelle uitwijkmanoeuvre, alsof hij plotseling een overstekende eland moet ontwijken. Je begrijpt, de test komt oorspronkelijk uit Scandinavië. Lukt dit op hoge snelheid, zonder dat de auto dreigt om te kieperen, dan heb je te maken met een veilig en stabiel voertuig.

Geen krimp

De test wordt meestal uitgevoerd met een snelheid van rond de 65 kilometer per uur, maar de Spanjaard in de video hieronder trekt met 81 km/u vol aan het stuur van de Niro. Zoals je in de video kunt zien geeft de Kia geen krimp. Volgens de bestuurder heeft de Niro voorspelbaar rijgedrag en voelde auto op geen enkel moment onbeheersbaar. Opvallend detail: de gebruikte auto is een ‘gewone’ hybride-versie en niet de volledig elektrische Niro EV, die dankzij een accupakket een extra laag zwaartepunt heeft.

Lees ook: