Autonieuws

(VIDEO) Max Verstappen woedend na serverproblemen virtuele 24 Uur van Le Mans

januari 16, 2023

Genieten

Max Verstappen is volop aan het genieten van zijn vakantie. Dat doet hij niet op een tropisch eiland, maar in een kamertje in Monaco, waar zijn game-pc staat. Genieten is misschien niet het juiste woord. Dit weekend verliep de virtuele 24 Uur van Le Mans niet zoals hij gehoopt had. De race is misschien wel de belangrijkste in de Le Mans Virtual Series, waarin het RedLine-team van Verstappen momenteel bovenaan staat.

Virtuele 24 Uur van Le Mans

De Red Bull-coureur besloot zijn deelname aan de virtuele 24 Uur van Le Mans te beëindigen nadat zijn team zondagochtend om iets voor zevenen last van verbindingsproblemen kreeg. De coureur had zelf niet bespaard op zijn internetabonnement, want diverse auto’s kregen te maken met verbindingsproblemen. De organisatie had de zaakjes niet op orde, waardoor de race voor veel deelnemers dramatisch verliep.

Serverproblemen

De regels stonden niet toe dat het team van Verstappen de rondes die het verloor tijdens de serverproblemen mocht inhalen. Hierdoor vielen ze terug naar de dertiende plaats. Het team besloot daarom om op te geven. Verstappen dreigde zelfs het race-spel van zijn computer te verwijderen.  

“Je bereidt je maanden voor op deze race, leidt in het kampioenschap, probeert deze race te winnen en dan gaan ze er zo mee om. Het is lachwekkend. Ik ben gestopt omdat ik niet zes uur lang op plaats vijftien wil rijden. Ik kan beter naar het casino gaan in Las Vegas, daar heb ik meer kans om te winnen.”

Beveiligingslek

In de eerste uren van de race waren er ook al serverproblemen. Meerdere deelnemers werden uit de server gegooid, waardoor de race stil kwam te liggen. De organisatie achter de race, Studio 397, heeft inmiddels een statement naar buiten gebracht: “Tijdens de derde editie van de virtuele 24 uur van Le Mans, hebben twee grote serverproblemen twee rode vlaggen veroorzaakt. Dit had te maken met wereldwijde verbindingsproblemen veroorzaakt door een beveiligingslek als gevolg van het onbedoeld delen van de IP-adressen van deelnemers die verbinding maakten met de server.”

Derde keer

Het is niet de eerste keer dan Verstappen de virtuele eindstreep niet haalt op het lange Circuit de la Sarthe in Le Mans. Tijdens de eerste twee virtuele edities ging het ook fout, maar om andere redenen. Zo crashte Verstappen vorig jaar in leidende positie. Het jaar daarvoor zorgde technische mankementen ook voor een uitvalbeurt. In de video hieronder zie je de reactie van Max, toen hij dit weekend hoorde dat hij de verloren rondes niet terugkreeg.