Autonieuws

(VIDEO) Land Rover Discovery Sport kan tegen een stootje

december 12, 2022

Robuuste auto’s

Van sommige merken en modellen verwacht je het wel: een goede Euro NCAP-score. Land Rover is zo’n merk. Het bouwt grote, robuuste auto’s, die zelfs na een harde landing en een paar koprollen gewoon doorrijden. Kijk anders deze trailer van de laatste James Bond-film No Time To Fly Die nog maar even.

Euro NCAP

Toch is het fijn om te weten dat tijdens een stevige aanrijding de passagiers ook intact blijven. Om dat te testen, stuurde het merk zijn auto’s naar crashtestspecialist Euro NCAP. Die hebben na de Range Rover, Discovery en Defender nu ook de Discovery Sport op professionele wijze tegen de muur gezet. De verwachtingen waren hoog, want de Discovery Sport debuteerde in 2014 met een score van vijf sterren.

Weer 5 sterren

Ze kunnen opgelucht adem halen op het Land Rover-hoofdkantoor, want ook in 2022 scoort de Discovery Sport – net als zijn broers – weer de maximale score, mede dankzij een hoop nieuwe rijhulpsystemen en vernieuwde hoofdsteunen en veiligheidsgordels op de tweede rij. Omdat mensen over het algemeen moeilijk kunnen wegkijken van een ongeluk, hebben we de beelden hieronder geplaatst.