Autonieuws Autotests Video

Video: Daar is-ie dan, de Dacia Jogger!

februari 9, 2022

Wat kost de Dacia Jogger?

Om direct met de deur in huis te vallen: de vanafprijs voor de Dacia Jogger is 19.150 euro voor de vijfzitter en 20.150 euro als je zeven zitplaatsen wilt. Daarmee wordt de Jogger de goedkoopste zevenzitter die je nieuw kunt kopen in Nederland. Goed om te vermelden is dat het zeven volwaardige zitplaatsen betreft en dus niet van die kleine kinderstoeltjes in de kofferbak.

Motoren

Er is keuze uit twee motoren, beide gekoppeld zijn aan een handgeschakelde zesbak: de nieuwe TCe 110 benzinemotor en de TCe 100 Bi-Fuel, die geschikt is voor benzine en LPG. In beide gevallen gaat het om de 1.0-liter driecilinder. Wie een Jogger wilt met een hybride-aandrijving moet nog even geduld hebben, want deze wordt begin 2023 verwacht.

Afmetingen Dacia Jogger

De Jogger is de opvolger van zowel de Logan MCV als de Lodgy. De twee modellen zijn inmiddels verdwenen uit het modellengamma van Dacia en daarom valt de Jogger precies tussen beide modellen in. Zoals Dacia het zelf verwoordt: “De Jogger heeft de lengte van een stationwagen, de ruimte van een MPV en de stoere looks van een SUV”. Met ruim 4,5 meter aan lengte en een wielbasis van 2,9 meter biedt de Jogger inderdaad een zeer riante ruimte binnenin de auto. Ook de bagageruimte valt niet tegen met 708 liter voor de vijfzitter. Logischerwijs beschikt de zevenzitter over minder bagageruimte, namelijk 160 liter. Wanneer de achterste stoelen neergeklapt zijn, komt er ruim 1.800 liter aan bagageruimte vrij. Bij de zevenzitter zul je daarvoor eerst de achterste zitrij moeten verwijderen.

Uitrusting

Voor de lage instapprijs krijg je wel een vrij basale aankleding. Echter beschikt de Jogger wel over standaard LED-verlichting, centrale deurvergrendeling, boordcomputer met LCD-scherm, Active Emercency Braking en dakrails. Als je meer luxe wilt in de Dacia Jogger, heb je keuze uit verschillende uitvoeringspakketten. Losse opties zijn natuurlijk ook aan te vinken, zoals bijvoorbeeld klaptafeltjes achterin, modulaire dakdragers, DAB+ en draadloze wifi.

Lees ook: Wat je moet weten over de Dacia Jogger


Dacia_Jogger_achterkant


Dacia_Jogger_voorkant


Dacia_Jogger_interieur


Dacia_Jogger_derde_zitrij


Dacia_Jogger_ruimte


Dacia_Jogger_kofferruimte