Autonieuws

Verrassing: dit is de nieuwe FIAT 600e!

juni 13, 2023

Eerste blik op nieuwe FIAT 600e

We zien onder meer de zijkant, voorkant, achterkant en delen van het interieur. FIAT doet alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Maar dit is dus een compleet nieuw model. De letter ‘e’ doet vermoeden dat het om een volledig elektrisch model gaat, precies zoals ook bij de Fiat 500e het geval is. Mocht dat zo zijn, dan is de kans groot dat de Fiat 600e technologie overneemt van de Fiat 500e. Denk aan een 118 pk sterke elektromotor en een 42 kWh-batterij. De 500e kan snelladen met maximaal 85 kW.

FIAT 600e - interieur

Film Open Doors

In de korte film Open Doors zien we hoe de Fiat 600e door verschillende steden over de hele wereld reist – van Hiroshima tot Buenos Aires, Accra en Jeruzalem – en symbolisch zijn deuren opent om mensen uit verschillende landen en culturen te verwelkomen. Uiteindelijk komt hij aan op het Sint-Pietersplein om deel te nemen aan de Wereldontmoeting van Menselijke Broederschap ‘Not Alone’.

Walkaround video’s volgen

Binnenkort maken we officieel kennis met de Fiat 600e alsook met de volledig elektrische Fiat Topolino. Van beide modellen volgen video’s. Op AutoRAI.nl binnenkort dus meer over twee modellen van Fiat.