Autonieuws

Vernieuwde BMW 3 Serie: PHEV-aandrijflijn met 101 elektrische kilometers 

juni 4, 2024

BMW 3 Serie 2024

In juli komen de vernieuwde BMW 3 Serie Sedan en nieuwe BMW 3 Serie Touring op de markt. BMW heeft een aantal updates doorgevoerd op de modellen, waardoor ze weer helemaal bij de tijd zijn. Het grootste nieuws zit onder de motorkap. BMW heeft de accu van de PHEV-modellen vergroot, van 12 kWh naar 19,5 kWh. De nieuwe BMW Gen5 hoogvoltage-accu biedt bijna een verdubbeling van de energiedichtheid ten opzichte van de vorige generatie, terwijl de accu niet meer ruimte inneemt. Hiermee biedt de BMW 330e Sedan een elektrische actieradius van 92 tot 101 kilometer, 88 tot 96 kilometer voor de BMW 330e xDrive Sedan, 93 tot 98 kilometer voor de BMW 330e Touring en 88 tot 91 kilometer voor de BMW 330e xDrive Touring. Een 3-fasen 11 kW AC-boordlader is standaard. Hiermee is de hoogvoltage-accu in 2 uur en 15 minuten volledig op te laden. 

PHEV populair

De Plug-in Hybride modellen zijn de laatste tijd bijzonder populair geworden, maar bovenaan de verkooplijsten van de 3 Serie staat de BMW 320i Sedan. Ongeveer driekwart van de wereldwijd beschikbare Sedan-varianten wordt geleverd met een benzinemotor. Daarentegen is ongeveer 40 procent van de BMW 3 Serie Touring-modellen voorzien van een dieselmotor, terwijl de rest gelijkelijk is verdeeld tussen benzine- en Plug-in Hybride-varianten.

De vernieuwde BMW 3 Serie Sedan en Touring zijn in Nederland leverbaar met keuze uit vier benzine- en vier dieselmotoren, inclusief zescilinder-in-lijnmotoren voor de M Performance-modellen, met vermogens variërend van 110 kW (150 pk) tot 275 kW (374 pk). 

Minder knoppen

Aan de buitenkant is het lastig te ontdekken of je met het vernieuwde model te maken hebt. Echte BMW-fans herkennen het aan de twee nieuwe exterieurkleuren Arctic Race Blue metallic en Fire Red metallic en de nieuwe lichtmetalen wielen. In het interieur zijn er nieuw ontworpen stuurwielen en instrumentenpaneel. Dankzij BMW Operating System 8.5 zijn er minder fysieke knoppen nodig in het interieur.

Prijzen

Zoals gezegd komen de vernieuwde BMW 3 Serie Sedan en BMW 3 Serie Touring in juli 2024 op de markt. Beide modellen worden geproduceerd in de BMW Group Fabriek München. De BMW 3 Serie Sedan zal ook worden gebouwd in de BMW Group Fabriek San Luis Potosí in Mexico en in de Tiexi-fabriek in Shenyang voor de Chinese markt, geëxploiteerd door de joint-venture BMW Brilliance Automotive. De BMW 330e sedan begint op de prijslijst bij 56.720 euro. Voor de 3 Serie Touring met de verbeterde PHEV-aandrijflijn vraagt het merk minimaal 57.958 euro.