Autonieuws

Verbeteringen aan de Grand Prix in Spanje

maart 4, 2023

Op zondag 5 maart wordt de eerste race van het Formule 1 seizoen van 2023 gereden. De coureurs maken zich op voor de GP in Bahrein. Voor het seizoen begint is het altijd leuk om een grand prix blog bij te houden. Wij hebben het laatste Formule 1 nieuws voor je zodat je helemaal bij bent.

Inhalen moet makkelijker worden bij GP Spanje

Dit idee is er al een tijdje, maar voor de start van het 2023 seizoen worden de aanpassingen ook echt gedaan. Het gaat om de laatste chicane van het Circuit. Deze verdwijnt volledig waardoor er een lange doordraaier richting start/finish ontstaat. Inhalen moet hierdoor bevorderen.

De chicane is in 2007 toegevoegd om de veiligheid van het circuit te verhogen. De coureurs vinden het echter een belemmering waardoor opbouwen en inhalen wegvalt. Het lange stuk komt hierdoor minder tot zijn recht. Er komt een snelle dubbele rechterbocht als vervanging. Op 4 juni 2023 wordt er op het nieuwe circuit gereden.

Verstappen heeft moeite met de nieuwe Red Bull RB19

Formule 1 coureurs zijn ongelofelijk fit. Dit moet wel door de krachten die er allemaal op het lichaam staan. Toch komt Verstappen regelmatig stijf uit het nieuwe RB19 model. Hoe komt dit dan? De Nederlandse coureur heeft een hoop gereden op de eerste testdagen en kan niet ontkennen dat hij dat voelt aan zijn lichaam. Dat zal de komende dagen nog wel zo blijven. Verstappen voelt het vooral in zijn nek, schouders en rond het sleutelbeen.

“Zo’n eerste testdag voel je altijd en dat maakt het ook niet uit op welk circuit je die rondjes rijdt of hoeveel rondjes je rijdt. Na de allereerste keer in de auto ben je altijd stijf”, aldus de Nederlander.

Ricciardo terug bij Red Bull

De coureur heeft eerder bij Red Bull geracet, maar maakte de overstap naar een aantal andere teams zoals McLaren. Uiteindelijk is daar zijn contract niet verlengd en komt hij terug naar Red Bull. Echter niet als Formule 1 coureur. Ricciardo gaat meer achter de schermen werken en helpen met het testen van de nieuwe auto’s. Toch hoopt hij uiteindelijk wel weer het circuit op te kunnen.

Verstappen en Sergio Perez blijven het vaste duo dat gaat racen volgend seizoen. Ricciardo reist mee met het team om verschillende werkzaamheden te doen. Of dit een tussenstap is naar een volledig Red Bull Racer wordt betwijfeld. Het lijkt er niet op dat het team van plan is om Perez te vervangen met Ricciardo.

Ondanks dat Perez en Verstappen elkaar best in de weg kunnen zitten is Checo een briljante flank voor Verstappen. Hij kan races winnen en is een sterke teamgenoot. Daarnaast brengt Checo Perez goede sponsoren binnen en weet hij waarvoor hij getekend heeft. De komst van Ricciardo gaat hier niks aan veranderen. Dat wil Red Bull ook niet. Ze hebben voor de tweede keer het wereldkampioenschap gewonnen en gaan proberen de derde ook weer te halen. Voorlopig blijft alles dus hetzelfde, Christian Horner en Adrian Newey zijn er ook nog.