Autonieuws Fun Klassiekers Lifestyle

Vehicult: alles-in-één-app voor de autoliefhebber

mei 5, 2024

Als autoliefhebber bezoek je waarschijnlijk ook graag auto-evenementen. Het kan alleen best een uitdaging zijn om op de hoogte te blijven van leuke evenementen. Zeker kleinschalige, lokale evenementen staan soms alleen maar op een spandoek langs de weg, in het plaatselijke weekendkrantje, of op een Facebook-pagina die je maar net moet tegenkomen. Zo gebeurt het wel eens dat je op maandag foto’s tegenkomt van evenementen die zondag hadden plaatsgevonden… maar die je dus had gemist. Was er maar één centrale plek waar alle evenementen te vinden zijn… Nou, die is er nu: de Vehicult-app.

Vehicult is het werk van Martijn Bakker, naar eigen zeggen “een software-ontwikkelaar met een hart voor auto’s”. Met een ’87 Ford Sierra en een ’87 Ford Thunderbird Turbo Coupe als wagenpark zullen we dat niet tegenspreken. Hij liep tegen het hiervoor beschreven probleem aan. Een dergelijke online verzamelplaats was er nog niet, dus bouwde hij hem maar zelf.

Vehicult: alles op één plek.

Na ruim 2.500 uur(!) ontwikkelingswerk is de app Vehicult nu klaar. Als gebruiker maak je een interesseprofiel aan met voertuigtypes, -klassen, -afkomsten en -leeftijden. Op basis daarvan zie je een overzicht van alle evenementen die daarop aansluiten. Van grote evenementen zoals het EMWalhalla (de volgende editie is trouwens op 11 mei a.s.) tot lokale bijeenkomsten zoals American Day Wernhout (volgende editie 19 mei). De focus ligt op Nederlandse evenementen, maar er staan ook wel wat evenementen in buurlanden in. Het is net wat de gebruikers zelf toevoegen.

Vehicult: meer dan alleen een evenementenoverzicht

De app biedt trouwens nog veel meer dan alleen een overzicht van aanstaande evenementen. Zo is de app ook te gebruiken om specialisten te vinden. Ook hier: van bekende bedrijven tot die ene gepensioneerde met een kleine afgelegen werkplaats, die gouden handen heeft voor alles met chroom. Leuke routes voor je motorfiets of oldtimer? Ook die zijn in de app volop te vinden. Op dezelfde manier zijn in de app Vehicult ook musea en clubs te vinden. Zelfs autodocumentatie heeft een eigen afdeling in de app.

Je kunt ook je eigen wagenpark delen en ontdekken welke interessante voertuigen andere Vehicult-gebruikers hebben. De app is nog maar kort in de lucht en nu al zijn ruim 850 voertuigen toegevoegd. Ook op basis van jouw ‘garage’ bepaalt de app welke evenementen (of specialisten, clubs, etc.) wellicht interessant voor jou zijn. De nieuwste toevoeging aan de app is een forum, waar mensen bijvoorbeeld hun spots kunnen delen, een technisch vraagstuk kunnen voorleggen of handelswaar kunnen plaatsen.Vehicult: gratis te downloaden

Een mooie bonus: omdat de app Vehicult een soort uit de hand gelopen hobbyproject is, is de app ook nog volledig gratis te gebruiken. Dat geldt voor alle erin verwerkte functies. Het is echt een app voor én door de liefhebber. Downloaden kan hier voor Android-telefoons en hier voor Apple-apparaten. De app is beschikbaar in het Nederlands, Engels, Duits en Frans (ingebouwde taalinstelling).

Community van groot belang voor Vehicult

De app heeft eigenlijk maar één kanttekening: Vehicult valt of staat bij de community van app-gebruikers. Er zal immers toch iemand moeten zijn die de evenementen, specialisten, etc. aan de app toevoegt. Alleen dan wordt de volle potentie benut en wordt Vehicult pas echt één plek waar je alles vindt. Dus ken jij een leuk, aanstaand evenement dat nog niet in de app staat? Of die ene specialist die nog niet zo bekend is als dat hij zou moeten zijn? Download Vehicult en voeg ze toe!

Voor de volledigheid: nee, dit artikel is niet gesponsord. We zijn gewoon oprecht enthousiast.