Autonieuws

Valentino Rossi in dienst bij BMW als fabriekscoureur

december 23, 2022

WRT

In 2021 kwam een einde aan de indrukwekkende MotoGP-carrière van Valentino Rossi. Hij ging gelukkig niet achter de geraniums zitten. Hij ruilde zijn racemotor in voor een raceauto. Bij het Belgische Team WRT mocht hij achter het stuur van een Audi kruipen en nam deel aan de GT World Challenge Europe.

BMW

Het WRT-team stapt voor het 2023 seizoen over naar BMW, waardoor Rossi ineens BMW M-fabriekscoureur is. “Vorig jaar ben ik serieus begonnen met autoracen en ik heb net mijn eerste seizoen met WRT afgerond. Ik kon goed opschieten met het team en ben blij dat WRT voor BMW M Motorsport heeft gekozen als nieuwe partner. Ik heb al twee keer kunnen testen met de BMW M4 GT3 en het gevoel in die auto is goed. We kunnen volgend seizoen competitief zijn.”

Teamgenoten

Rossi deelt zijn nieuwe werkauto – een BMW M4 GT3 – met teamgenoten Maxime Martin en Augusto Farfus. Het team neemt weer deel aan de Fanatec GT World Challenge Europe, maar Rossi staat ook aan de start van de 24 uur van Dubai en de Bathurst 12 Hours, waarmee het Intercontinental GT Challenge-seizoen wordt geopend. “BMW M Motorsport heeft me de kans gegeven om volgend jaar met twee zeer sterke coureurs te racen, Maxime Martin en Augusto Farfus. Ik moet nog veel leren en verbeteren, maar ik hoop dat ik de taak aankan en snel genoeg ben om tijdens de raceweekenden te vechten.”

24 uur van Le Mans

Het lijkt erop dat BMW Rossi daarnaast aan het klaarstomen is voor het nog grotere werk. Volgens het persbericht van BMW is Rossi naast zijn verplichtingen in de GT World Challenge Europe “beschikbaar voor andere race- en testoptredens in racewagens van BMW M Motorsport”. De kans is groot dat de 43-jarige Italiaan ook achter het stuur van de BMW M Hybrid V8 LMDh mag kruipen in de topklasse van het World Endurance Championship. In 2024 staat BMW voor het eerst in tijden weer aan de start van de 24 uur van Le Mans, wellicht dus met Rossi achter het stuur.

Lees ook: