Achtergrond Autonieuws Interview

Upgrade elektrische Opel Corsa-e volgt sneller dan je denkt

november 1, 2022

Upgrade Opel Corsa-e

Florian Huettl, sinds dit jaar CEO van Opel/Vauxhall, laat tijdens een interview met AutoRAI.nl in Nederland weten dat de introductie van de vernieuwde Opel Corsa-e gepland staat voor begin januari 2023. “Alle details maken we binnenkort al bekend, maar dat de Corsa-e een upgrade krijgt staat vast”, aldus de topman tegenover AutoRAI.nl.

Techniek afkomstig van Peugeot e-308

Opel voorziet de elektrische Corsa-e modeljaar 2023 van dezelfde batterijtechnologie als de Peugeot e-208. Ook de elektromotor krijgt een upgrade. De techniek is afkomstig uit de Peugeot e-308. De Opel Astra-e die in 2023 verschijnt, krijgt dezelfde techniek.

156 pk, een toename van 15 procent

Het motorvermogen van de Corsa-e neemt dankzij de upgrades toe met 15%, van 136 pk naar 156 pk. De vernieuwde Corsa-e springt bovendien zuiniger met energie om waardoor het gemiddelde verbruik uitkomt op ongeveer 12 kWh/100 km. Reken op een actieradiustoename van ongeveer 11 procent. De range neemt daardoor toe met een kleine 40 kilometer naar ongeveer 400 kilometer. Alle details van de elektrische Opel Corsa-s modeljaar 2023 maakt Opel binnenkort bekend.

Opel Corsa 40 Years

Opel Corsa bestaat 40 jaar

De Opel Corsa bestaat in 2022 alweer 40 jaar. Er zijn al zes generaties verschenen. Sinds 1982 heeft Opel al dik 14 miljoen exemplaren verkocht. Van de Corsa verscheen ook een 40 jaar-uitvoering, maar die versie is niet op Nederlandse bodem geleverd.

B-segment blijft belangrijk

Gezien het succes van de Corsa, blijft topman Huettl graag trouw aan het B-segment. “Daar ligt ons hart. De Corsa vormt de fundering van Opel. Om die reden blijven we ook trouw aan het B-segment. Als je zorgt dat je een auto van ongeveer 4,10 meter economisch interessant kunt houden, blijft dit segment heel relevant, aldus Huettl.

Meer toekomstplannen van Opel

De Opel Insignia zwaait wel af bij Opel. De vraag in dat segment is sterk teruggelopen. Er komt wel een vervanger, maar die krijgt meer crossovertrekken. Opel werkt ook aan andere alternatieven. Denk aan een nieuwe volledig elektrische Opel Manta. Dat wordt een SUV-coupe. Huettl: “Ik heb hem onlangs al kunnen zien als kleimodel en ben onder de indruk. Dat wordt echt wat bijzonders. Ik zou hem graag tonen, maar dat kan nog niet. Nog even geduld dus.” De elektrische Manta komt naar verwacht in 2025 op de markt. Tegen die tijd heeft Opel naar verwachting ook de opvolgers van de Grandland en Crossland gepresenteerd. Vanaf 2028 verkoopt Opel in Europa alleen nog volledig elektrische auto’s.