Autonieuws

Unieke 100 Years Edition van BMW CE 04

maart 16, 2023

Onlangs onthulde BMW Motorrad de exclusieve BMW R nineT 100 Years Edition en R 18 100 Years Edition. Die krijgen nu gezelschap van de unieke BMW CE 04 100 Years Edition. Er is maar één exemplaar van.

BMW CE 04 van nature al opvallend

De BMW CE 04 is sowieso al een eyecatcher: BMW Motorrad Nederland heeft bij de 100 Years Edition het toch al opvallende design van deze motorscooter voorzien van talrijke klassieke elementen. Dat zijn de zwarte lak, de pinstriping, de bekleding van het zadel en een oervariant van het BMW logo op de zijkanten. De kleurstelling en andere details zijn ontleend aan de legendarische BMW R 32 motorfiets, die 100 jaar geleden is uitgebracht.

Vlakke batterij

De BMW CE 04 met elektrische aandrijving valt op door zijn langgerekte design. De vlakke batterij in de bodemplaat bood de ontwerpers een grote vrijheid. Onder de zwevende buddyseat is een groot, verlicht opbergvak voor de helm en de laadkabel, bereikbaar via een klep aan de rechter zijkant.

100 Years Edition

Met de BMW Motorrad Connected App kan de rijder de functies van een smartphone zien en bedienen via een groot 10.25 inch display. Toegankelijkheid van interactieve navigatie, telefonie en een eigen playlist was niet eerder zo makkelijk op een motorscooter. Al deze innovatieve eigenschappen maken de BMW CE 04 een ideaal podium voor deze 100 Years Edition.

BMW 100 Years Roadshow

BMW Motorrad Nederland start ter ere van het 100-jarige bestaan ook met de 100 Years Roadshow, waarvan deze speciale CE 04 onderdeel zal uitmaken. Van april tot en met september strijkt die show nagenoeg elk weekend neer bij een BMW Motorrad dealer. Het is dan mogelijk om proef te rijden op maar liefst vijftien modellen van BMW Motorrad, waaronder de tot 1.923 stuks gelimiteerde R nineT 100 Years Edition. Inschrijven voor de 100 Years Roadshow? Klik dan hier.