Autonieuws

Uitgebreide facelift voor Kia Sorento

juli 25, 2023

Nieuw front voor Kia Sorento

De Kia Sorento is een van de grotere SUV-modellen van Kia. Sinds enige tijd is daar de Kia EV9 bijgekomen, een volledig elektrische SUV. De vernieuwde Sorento wordt qua design meer in lijn getrokken met andere Kia-modellen. De Zuid-Koreaanse autofabrikant past bijvoorbeeld T-vormige koplampen toe en kiest voor een nog bredere grille om de breedte van de familie-SUV te benadrukken. Het Kia-logo is verhuisd van de grille naar de motorkap.

Achterkant

De wijzigingen aan de achterkant van de Kia Sorento blijven beperkt. We bespeuren wel andere lichtunits. Uiteraard krijgt het model ook nieuwe kleuren en wieldesigns, precies zoals je mag verwachten bij een facelift. Nieuwe exterieurkleuren zijn Interstellar Grey, Volcanic S, Brown en Cityscape Green.

Kia Sorento

Vernieuwd interieur voor Kia Sorento

Hoewel het interieur in grote lijnen gelijk is gebleven aan het uitgaande type, zijn er toch aanpassingen gedaan. Kia past bijvoorbeeld veel slankere ventilatieopeningen toe om ruimte te maken voor het grotere touchscreen van het infotainmentsysteem. De bedieningsunit van de klimaatregeling krijgt ook een upgrade. Of de vingerafdrukscanner ook zijn weg vindt op de Europese markt, is nog niet bekend.

Kia Sorento

Leverbaar als hybride

Kia levert de Sorento in Nederland als Hybrid en als Plug-in Hybrid. Aan die aandrijflijnen is waarschijnlijk niet gesleuteld. De Kia Sorento Hybrid 2WD heeft een 1.6 T-GDi benzinemotor (204 pk), een elektromotor (64 kW), een 1,49 kWh grote batterij en een systeemvermogen van 230 pk. Het geremde trekgewicht bedraagt 1.650 kilogram.

Of als plug-in hybride

De Kia Sorento Plug-in Hybrid 4WD heeft een 1.6 T-GDi benzinemotor (204 pk), een elektromotor (88 kW) en een batterij met een capaciteit van 13,8 kWh. Alle componenten zorgen samen voor een output van 265 pk. Het geremde trekgewicht komt uit op 1.500 kilogram.