Autonieuws

Tweede auto van Lightyear krijgt richtprijs van 40.000 euro: Lightyear 2

januari 9, 2023

Lightyear 2 komt eind 2025

Lightyear werkt achter de schermen hard aan de ontwikkeling van de Lightyear 2. De auto moet eind 2025 in productie gaan en neemt technologie over van de kostbare Lightyear 0. De 2 krijgt dus ook zonnepanelen.

Lightyear 0 en 2 zijn geen zonne-auto’s, maar een BEV’s

Overigens wordt in de media vaak gezegd dat de Lightyear een zonne-auto is, maar dat is foutief. De modellen van Lightyear zijn batterij-elektrische auto’s, maar door zonnepanelen op de auto kan er onderweg – of als de auto stilstaat – worden bijgeladen. Hetzelfde trucje past Toyota toe op zijn Prius Plug-in Hybrid. Ook Sono Motors Sion heeft soortgelijke technologie. Geen zonne-auto dus, maar een BEV met zonnepanelen.

Lightyear 2

Technische gegevens en design

Lightyear stelt het complete design alsook technische specificaties van de Lightyear 2 voor in de zomer van 2023. Dan kunnen we dus ook meer vertellen over deze nieuwe auto van Nederlandse bodem. Het automerk geeft al wel wat teaserbeelden vrij, maar gaat nog niet verder in op de techniek. Hoewel: een ding wordt al toegezegd: de auto zou 800 kilometer moeten kunnen rijden op een volle lading stroom, maar dan alleen onder gunstige zonnige omstandigheden. De locatie waar je rijdt is van grote invloed op de actieradius. In zonnige oorden is een Lightyear in z’n element. De auto krijgt ook extreem aerodynamische vormgeving voor een zo laag mogelijke luchtweerstand.

Speciale wachtlijst

Interesse in de Lightyear 2? Het Nederlandse merk heeft al een wachtlijst in het leven geroepen. Aanmelden kost niets. Je krijgt alleen als eerste nieuwe informatie over de ontwikkeling van de 2.

















Lightyear 2