Autonieuws

Twee miljoenste exemplaar van Hyundai’s populairste model in Europa van de band gerold

juni 18, 2024

Hyundai Tucson

De Tucson rolt sinds juni 2015 van de fabrieksband in de Tsjechische gemeente Nošovice, toen hier de derde generatie van de populaire SUV in productie ging. Gedurende meer dan vijf jaar werden in totaal 1.180.445 exemplaren van deze derde generatie geproduceerd. Modellen zoals de Kona Electric en i30 worden ook in deze fabriek in elkaar geschroefd. Er rollen zo’n 65 auto’s per uur van de band. De fabriek heeft bijna 3.300 mensen in dienst, waarvan 92 procent afkomstig is uit Tsjechië. De gemiddelde werknemer is ouder dan 38 jaar en werkt al meer dan acht jaar bij deze fabriek.

Vierde generatie

Momenteel rolt in de productiefaciliteit in Nošovice de vernieuwde Tuscon van de band, die binnenkort in de showroom verschijnt. Van de huidige generatie Hyundai Tuscon zijn vorig jaar 244.495 exemplaren geproduceerd, goed voor ongeveer 70 procent van de totale productie van fabriek in Nošovice. Deze auto’s zijn geëxporteerd naar 70 landen over de hele wereld. In Europa vinden de meeste Hyundai’s Tucson hun weg naar het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Duitsland en Frankrijk.

Hybrid en PHEV

De Hyundai Tuscon is er als Hybrid en als Plug-in Hybrid. In beide versies krijgt de nieuwe 1.6 T-GDI Smartstream-benzinemotor ondersteuning van een elektromotor. Beide geëlektrificeerde aandrijflijnen zijn zeer in trek: twee van de vijf Hyundai’s Tuscon die in Europa worden verkocht, zijn een Tuscon Hybrid of een Tucson Plug-in Hybrid.

De vernieuwde Hyundai Tucson staat deze zomer in de showroom en is er vanaf 43.995 euro. De hele prijslijst staat hier. Wat er nieuw is aan de Tucson, lees je hieronder:

Lees ook: Hyundai Tuscon krijgt facelift: dit is er nieuw