Autonieuws

Toyota Sport Crossover Concept gaat in productie!

december 4, 2023

Over de Toyota Sport Crossover Concept

Toyota presenteert de Sport Crossover Concept voor het eerst in Europa. De conceptauto is een voorproefje van een nieuw batterij-elektrisch model dat tegen 2025 onderdeel wordt van het batterij-elektrische modellengamma van Toyota.

Toyota Kenshiki Forum

Toyota onthulde het conceptmodel tijdens het Toyota Kenshiki Forum in Brussel waar het merk een voorproefje geeft over alle plannen. Toyota presenteerde de Sport Crossover Concept voor het eerst op Auto Shanghai, in april van dit jaar. Het model is voor zowel de Chinese als de Europese markt ontwikkeld door BYD Toyota EV Technology Co. Ltd. (BTET) – een joint-venture opgericht door Toyota en BYD.

Toyota Sport Crossover Concept

De doelgroep van het model

De Toyota Sport Crossover Concept heeft een aerodynamisch silhouet en opvallende coupé-achtige lijnen. Volgens Toyota groeit het model daardoor uit tot een stijlicoon binnen het gamma batterij-elektrische voertuigen (BEV’s) van het merk. De auto is gericht op klanten die een stijlvol alternatief voor SUV’s zoeken. “De Sport Crossover Concept biedt maximaal comfort, gecombineerd met de functionaliteit van vijf deuren, royale beenruimte achterin en een grote bagageruimte”, belooft Toyota.

Naam?

De naam van de productieversie van de Sport Crossover Concept is nog niet bekend. Moeten we rekening houden met een bZ in de naam? Waarschijnlijk niet. Tijdens de presentatie is die term nooit genoemd. Dat doet vermoeden dat Toyota overstapt op een nieuwe namenstrategie voor zijn modellen in Europa. Bekijk de Sport Crossover Concept in onderstaande video waarin we ook de eerste details benoemen van de Urban SUV Concept.


Toyota Sport Crossover Concept