Autonieuws

Toyota komt met een nog grotere SUV: Toyota Grand Highlander

februari 10, 2023

Toyota Grand Highlander

De nieuwe Toyota Grand Highlander debuteert op de Chicago Auto Show en is specifiek voor de Noord-Amerikaanse markt ontwikkeld. Uiteraard heeft de auto drie zitrijen, want met de Grand Highlander mikken de Japanners op grote families.

Aandrijflijnen

Een interessant aspect van de Toyota Grand Highlander is de nieuwe hybride aandrijflijn, door Toyota ‘Hybrid Max’ gedoopt. Het systeemvermogen komt uit op 362 pk, in combinatie met 542 Nm aan koppel. Toyota levert ook een 2,4-liter turbobenzinemotor en een 2,5-liter hybride aandrijflijn. De Hybrid Max heeft standaard AWD. Bij de 2.4 benzine en 2.5 hybride is voorwielaandrijving standaard en AWD optioneel. Alle aandrijflijnen hebben drie rijmodi: Sport, Eco en Normal. Ook zijn er nog wat aanvullende rijmodi, te weten Mud & Sand, Rock & Dirt en Snow.

Toyota Highlander

In Europa is de Toyota Highlander de grootste SUV. Ook dat is al een forse auto, ook met drie zitrijen. Een uitgebreide Toyota Highlander review lees je hier. In juni 2022 kreeg de Highlander nog een update. Een video tref je hieronder.