Autonieuws

Toyota GR Yaris ook als Sébastien Ogier en Kalle Rovanperä Special Edition

januari 12, 2024

Succes in WRC

De twee speciale uitvoeringen staan stil bij het succes van Toyota GAZOO Racing in het World Rally Championship (WRC). Zo werd Ogier in 2021 wereldkampioen en Rovanperä deed dat in 2023. De Sébastien Ogier Special Edition en Kalle Rovanperä Special Edition hebben verschillende kenmerken.

Toyota GR Yaris Sébastien Ogier Special Edition

De Sébastien Ogier Special Edition is exclusief afgewerkt in een mooie matzilveren tint en heeft zwarte Toyota GAZOO Racing-emblemen op beide deuren. Deze versie heeft ook blauwe remklauwen en op de wielen staan ​​enkele kleine emblemen die aangeven dat het om een ​​speciale editie gaat. Er zijn enkele kleine wijzigingen aangebracht aan het interieur, waaronder blauwe, witte en rode contraststiksels en een speciaal plaatje op het dashboard.

Toyota GR Yaris Sébastien Ogier Special Edition

Toyota GR Yaris Kalle Rovanperä Special Edition

Een stuk extremer om te zien is de Kalle Rovanperä Special Edition. De Rovanperä Edition heeft duidelijk een op rally geïnspireerde exterieurafwerking met wit, rood en grijs als hoofdkleuren. Deze speciale versie is ook voorzien van World Rally Championship-emblemen, wielversieringen en rode remklauwen. De auto heeft ook een speciaal aerodynamicapakket bestaande uit een meer uitgesproken frontsplitter en een forse achtervleugel. Ook de Kalle Rovanperä Special Edition heeft blauwe en zilveren contraststiksels en een speciale interieurbadge.

Toyota GR Yaris Kalle Rovanperä Special Edition

Oplage

Over de oplage van beide modellen is nog niets bekend. Toyota maakt meer details over de Europese versie binnenkort bekend. Beide versies komen naar verwachting wel naar Nederland. De reguliere GR Yaris komt in de zomer van 2024 naar Nederland. Meer weten over de nieuwe Toyota GR Yaris?