Autonieuws

Toyota FT-3e heeft ‘next generation’ batterijtechnologie

december 4, 2023

Nieuwe architectuur voor Toyota FT-3e

De Toyota FT-3e is gebaseerd op de nieuwste generatie van de architectuur voor batterij-elektrische auto’s (BEV’s). Op basis daarvan kan Toyota een grote verscheidenheid aan producten ontwikkelen, waaronder luxe sedans en prestatiegerichte sportauto’s zoals de FT-Se. Toyota heeft de BEV’s van de nieuwe generatie ontworpen met het oog op het laagst mogelijke gewicht en optimale aerodynamica. Dat zorgt voor een grotere efficiëntie en actieradius, terwijl Toyota tegelijk de focus legt op efficiënt gebruik van grondstoffen.

Toekomstige technologieën voor Toyota FT-3e

De Toyota FT-3e is een conceptauto waarin de fabrikant een breed scala aan toekomstige technologieën toepast. Dat gaat verder dan koolstofneutrale mobiliteit, want de FT-3e integreert in de samenleving als overdrachtsmedium voor data en energie – van de auto naar de omgeving en omgekeerd. De auto kan dus ook stroom terugleveren aan huis of het stroomnet, of aan andere apparatuur of BEV’s.

Toyota FT-3e

Eenvoud

“De carrosserie van de FT-3e heeft een indrukwekkend design dat geavanceerde styling met fraaie esthetiek combineert. Daarbij hebben de ontwerpers van Toyota de lijnen en oppervlakken van de carrosserie zo eenvoudig mogelijk gehouden”, aldus het designteam Toyota. Wij hebben sterke Jaguar I-Pace-vibes bij het zien van het model.

Displays in portieren

Digitale displays strekken zich uit van de onderkant van de carrosserie tot aan het bovenste deel van de portieren. De schermen geven allerlei informatie weer wanneer de bestuurder de auto nadert: onder meer de batterijlading en de temperatuur en luchtkwaliteit in het interieur.

Afmetingen Toyota FT-3e

De Toyota FT-3e is 4.860 mm lang, 1.955 mm breed en 1.595 mm hoog. Ter vergelijking: de FT-3e is 17 cm langer, 14,5 cm breder en 5,5 cm lager dan de Toyota bZ4X. De wielbasis van de FT-3e komt uit op exact 3.000 mm. De auto biedt plaats van vijf personen.Toyota FT-3e