Achtergrond Fun

Toto Wolff heeft zijn Ferrari F40 verkocht

februari 9, 2023

Geen tijd

Volgens het bedrijf dat de auto voor Toto verkocht – Tom Hartley junior – nam de Oostenrijker afscheid van de speciale Ferrari omdat hij vanwege zijn drukke baan nauwelijks tijd had om achter het stuur te kruipen. Het bedrijf suggereert bovendien dat Toto liever niet in een auto van de Italiaanse automaker gezien wil worden: “This car has been used sparingly during Toto’s ownership, perhaps due to him not wanting to be seen driving a Ferrari in his downtime when his day job is to ensure he beats them on the track!”

Matching numbers

De betreffende F40 komt uit 1990 en is oorspronkelijk geleverd in Spanje. Het is een van de slechts 27 exemplaren die in het land werden verkocht. In totaal bouwde Ferrari slechts 1.315 stuks. Toto heeft de auto laten restaureren door Autofficina Bonini Carlo S.r.l. Er werden alleen originele onderdelen gebruikt tijdens de restauratie, waardoor de F40 van de Ferrari’s Classiche-afdeling een certificaat van echtheid heeft gekregen. Deze afdeling onderzoekt of het chassis-, motor- en versnellingsbaknummer hetzelfde zijn als toen de auto uit de fabriek kwam en dat deze componenten dus bij elkaar horen.

Prijskaartje

Wat de teambaas voor de auto gevangen heeft is niet bekend. Een beetje F40 gaat tegenwoordig voor een miljoen onder de hamer. Gezien zijn bekende eigenaar en de recente opknapbeurt, is de kans groot dat Toto wat meer heeft gekregen voor zijn Ferrari.    

Lees ook: Hoe lang kun je brandstof bewaren? Dit is de houdbaarheidsperiode van benzine en diesel