Autonieuws

Top 5 Allroad motorhelmen voor 2022

april 29, 2022

Airoh Commander

Het Italiaanse Airoh is één van de topmerken als het gaat om het fabriceren van crosshelmen. Ze hebben een uitstekende reputatie op het gebied van comfort. Een groot deel daarvan heeft te maken met het lage gewicht van de helm – je voelt ze namelijk amper op je hoofd, wat het dragen ervan erg prettig maakt. Dat geldt ook voor de Airoh Commander. Deze helm biedt alle voordelen van een crosshelm, maar dan met een vizier (dat te verwijderen is) en een zonnevizier. Daarnaast is er voorbereiding aanwezig voor een communicatiesysteem en verkrijgbaar in verschillende designs en kleuren op te matchen met je motorfiets. Een echte topper voor 2022 dus!

Airoh_Commander_allroadhelm

Shoei Hornet

De Japanse helmfabrikant staat bekend om zijn uitmuntende kwaliteit. Dat pas echt voelbaar is wanneer je de helm in je handen hebt en op zet. Je kunt zelfs gebruik maken van Shoei Personal Fitting op te zorgen dat jouw nieuwe Shoei-helm perfect aansluit op jouw hoofd. De Shoei Hornet is al een tijdje op de markt, maar voor 2022 zetten wij hem alsnog in de top 5. Waarom? Omdat er gewoon weinig Allroadhelmen zijn die comfortabeler zijn dan deze. Perfect voor de rijders die lange tourritten maken en daarbij ook niet vies zijn van een stukje offroad.

Shoei_Hornet_allroadhelm

Scorpion ADX-2

Het tweede hoofdstuk van het Scorpion ADX-verhaal is hier: de ADX-2. Al jarenlang is de prijs-kwaliteitsverhouding van Scorpion ongeëvenaard. Voor de ADX-2 motorhelm geldt dat niet anders. Deze Allroadhelm biedt de juiste balans tussen betaalbaarheid en uitstekende kwaliteit. Hij is licht, sterk en voorzien van de nodige comfort verhogende eigenschappen, zoals KwikWick dat de binnenvoering droog en koel houdt, een zonnevizier, een Pinlock en een opklapbaar kinstuk.

scorpion_adx_2_allroadhelm

Nolan N70-2 X

Het neusje van de zalm wat betreft Allroad motorhelmen is toch wel de Nolan N70-2 X. Deze helm valt in het zogenaamde Crossover-segment, wat inhoudt dat de helm modulair is en in verschillende configuraties gedragen kan worden. Zo is de kinbak volledig te verwijderen, waardoor een Jethelm ontstaat. Zowel in open als in een gesloten toestand is de helm goedgekeurd. Wel zo veilig! Bovendien is de N70-2 X in verschillende kleuren beschikbaar waardoor hij perfect te stijlen is met je outfit en je Adventure fiets.

n70_2_20x_allroadhelm

Arai Tour X4

Veelzijdigheid is het toverwoord bij de Arai Tour X4 Allroadhelm. Ja, hij is stevig aan de prijs als het vergelijkt met de eerder genoemde Allroadhelmen, maar daar krijg je een hoop gebruiksmogelijkheden voor terug. Je kunt de helm namelijk zo configureren dat deze perfect past bij de toepassing waarvoor je hem wil gebruiken. Ga je bijvoorbeeld toeren, haal je de klep (peak) er gemakkelijk af, voor een betere aerodynamica. Op die manier misstaat de Arai Tour X4 niet op bijvoorbeeld een Naked bike. Ga je offroad, zet je de peak er in een handomdraai weer op. Het grote vizier levert een breed gezichtsveld en de binnenvoering biedt heerlijk comfort, door temperatuurregulering en vochtafdrijving. Ook de aanwezigheid van de ventilatieopeningen zorgen voor een heerlijk klimaat in de helm. Zelfs op de warmste dagen van het jaar.

Arai_tour_x4_adventure_allroadhelm