Autonieuws

Top 10 populairste motorhelmen van 2022

juli 12, 2022

Scorpion EXO-1400 Air

Het merk Scorpion staat bekend om de goede prijs-kwaliteitsverhouding en dat geldt ook voor de EXO-1400 Air motorhelm. Hoewel de helm in eerste instantie op de markt is gekomen voor de sportieve tourrijders, past de helm ook uitstekend bij de rijder van een Naked bike of zelfs een supersport. Het lage gewicht en het AirFit pompsysteem, waarbij je de wangkussens perfect kunt afstellen naar de vorm van je hoofd, zorgen voor uitstekend draagcomfort. De helm is verkrijgbaar in tal van kleuren en bovendien als carbon-variant, de Scorpion EXO-1400 Air Carbon.

scorpion_exo_1400_air_motorhelm

HJC RPHA 70

Laat het maken van een perfecte allround motorhelm maar over aan HJC. Deze HJC RPHA 70 integraal motorhelm is de perfecte keuze voor de motorrijder die een goede, simpele, maar uiterst betrouwbare motorhelm wilt. Het geïntegreerde zonnevizier voorkomt verblinding wanneer je lekker aan het toeren bent, en de ventilatieopeningen aan de voorzijde zorgen voor extra verkoeling op de warme dagen. De uitlaten aan de achterkant voeren de warme lucht weer af.

hjc_rpha_70_motorhelm

Shoei NXR2

Shoei heeft onlangs de tweede generatie van immens populaire Shoei NXR op de markt gebracht. De helm is een echte allemansvriend, omdat hij bij vrijwel iedere stijl van motorrijden past. De Shoei NXR2 is net weer een beetje beter dan zijn voorganger. Zo heeft de helm voor 2022 meer en beter geplaatste ventilatie openingen, betere aerodynamica en voldoet hij aan de nieuwste ECE 22.06 veiligheidseisen. Bovendien is de Shoei NXR 2 motorhelm verkrijgbaar in een reeks nieuwe kleurencombinaties. Bovendien kunnen onze medewerkers jouw nieuwe Shoei helm helemaal op maat maken voor je met Shoei Personal Fitting, zodat de helm altijd perfect aansluit op jouw hoofd.

shoei_nxr_2_motorhelm

Arai RX-7V

Een ‘all time favourite’ van menig motorrijder is de Arai RX-7V. Deze comfortabele racehelm kost wel wat, maar dat is die dubbel en dwars waard. Dat merk je al wanneer je de helm op zet. De hoogwaardige materialen en afwerking tonen waar Arai toe in staat is op het gebied van de fabricage van motorhelmen. De helm past perfect bij sportieve rijders. De verstelbare spoiler op de achterzijde zorgt voor optimale stabiliteit, juist op hoge snelheden. Met veel keuze in prints is het matchen van de helm met je motorfiets geen enkel probleem.

arai_rx7v_motorhelm

Roof BoXXer

De Roof BoXXer is al jaren een van de best verkochte motorhelmen in Nederland. Waarom? Door zijn veelzijdigheid. Je kunt de opvolger van de Boxer V8 op twee manieren dragen: dicht en met het kinstuk helemaal naar achteren geklapt. Je herkent de Roof Boxxer motorhelmen aan de rode ‘horens’ bovenop de helm wanneer deze in open positie is.

roof_boxxer_motorhelm

X-lite X-803

Een absolute topkeuze als je op zoek bent naar een goede racehelm voor op je supersport. De X-lite X-803 is onwijs comfortabel. Bovendien zorgt het grote vizier ervoor dat je perfect zicht hebt op wat er om je heen gebeurd, zowel op de weg als op het circuit. Deze motorhelm is erg populair onder circuitrijders, door zijn fijne pasvorm, toffe designs en de goedkeuring voor het circuit. Daarbij is de helm ook nog eens erg licht.

x_lite_x803_motorhelm

Airoh Commander

De Airoh Commander motorhelm biedt de Allroad motorrijder de eigenschappen van een crosshelm en de veelzijdigheid van een Adventure helm. Het lage gewicht zorgt ervoor dat je dat helm amper voelt zitten en de peak voorkomt dat er zand en steentjes het zicht kunnen belemmeren. Terwijl je tegelijkertijd kunt genieten van de voordelen van een zonnevizier, demonteerbaar vizier voor een crossbril en de voorbereiding voor een communicatiesysteem.

Airoh_Commander_motorhelm

Schuberth C5

Vers voor 2022 is de Schuberth C5 systeemhelm. De hoogwaardige motorhelm is gekeurd volgens de aangescherpte ECE 22.06 veiligheidskeuring. Wederom heeft Schuberth bij de ontwikkeling geluisterd naar de feedback van haar trouwe klanten. Zo is de C5 is lichter, veiliger en moderner geworden. Zonder daarbij in te boeten om het handelsmerk: de stilte in de helm.

Schuberth_C5_motorhelm

HJC RPHA 11

Al jaren behoort de HJC RPHA 11 tot het rijtje van populairste helmen. Ook in 2022 is dat niet anders. De helm is voor vrijwel ieder type motorrijder geschikt, ondanks dat deze getypeerd wordt als racehelm. De RPHA 11 is een lichtgewicht integraalhelm en komt in ontelbaar veel verschillende kleuren en prints. De populairste prints zijn die met een superheldenthema van Marvel en DC Comics. Zo is de helm verkrijgbaar als de Joker, Carnage, Superman en zelfs als Minion. Zo ben jij niet alleen goed beschermd, maar bezorg je de rest van het verkeer ook een leuke dag!

hjc_rpha_11_carbon_motorhelm

Shark Spartan GT

De Shark Spartan motorhelm is een helm die ook bij de toppers van 2022 hoort. Door zijn agressieve looks en vorm werkt deze helm het beste voor de sportieve straatrijder. Het meest uit het oog springende detail is het cilindrisch gevormde vizier dat rechtstreeks is afgeleid van de racehelmen van Shark uit het hogere segment. Door de vorm heb je altijd perfect zicht, zonder vervormingen wanneer je vanuit je ooghoeken moet kijken.

shark_spartan_gt_carbon_motorhelm