Autonieuws

Tientallen politieauto’s staan stil door tekort auto-onderdelen

december 22, 2022

Politiewagenpark

Je hebt momenteel een groot probleem als je met je auto naar de garage moet omdat een steenmarter aan de kabelboom heeft lopen kabbelen. Het duurt weken of soms maanden voordat de garage aan een nieuwe kan komen. Veel andere auto-onderdelen zijn ook moeilijk verkrijgbaar. Vraag dat maar aan de politie. Een deel van het politiewagenpark staat stil door technische defecten, die niet opgelost kunnen worden zonder nieuwe onderdelen.

“Het is nu roeien met de riemen die er zijn, maar het is pijnlijk dat er voorlopig nog geen einde aan het probleem komt. Net als in andere sectoren is het leveringsprobleem nu lastig”, aldus Maarten Brink van de politievakbond ACP tegen De Telegraaf.

Geen nieuwe auto’s

De politie heeft last van nog meer leveringsproblemen. Politieauto’s die afgeschreven zijn kunnen niet worden vervangen, omdat er simpelweg geen nieuwe auto’s leverbaar zijn. Momenteel rijdt de politie in Nederland met drie soorten voertuigen: snelle interventievoertuigen, surveillancewagens en arrestantenbussen . De meestvoorkomende politieauto is de Mercedes-Benz B-Klasse. De politiebus is een Mercedes-Benz Vito, met een viercilinder dieselmotor. Voor achtervolgingen met snelle auto’s gebruikt de politie een Audi A6.

Lees ook: