Achtergrond Autonieuws

Tesla’s mogen gratis laden tijdens wintersportperiode – einde laadpaalfiles?

februari 4, 2022

 

Zwarte laadpaalzaterdag

Rond iedere vakantieperiode duiken online foto’s en filmpjes op van lange rijen wachtende Tesla-eigenaren die hun auto willen opladen. Ze worden veelvuldig gedeeld op social media en iedereen die geen Tesla – of een andere elektrische auto – heeft, lijkt enorm te genieten van de files op zwarte laadpaalzaterdag.

Duizenden Tesla’s

Het is natuurlijk ook niet handig als op praktisch hetzelfde moment een paar duizend Tesla’s dezelfde route naar de sneeuw kiezen en allemaal rond dezelfde plek hun batterij hebben leeggereden en toe zijn aan verse elektronen. Tesla kan moeilijk voor die paar drukke weken honderden extra laders installeren. Al plaatst het merk tijdens extra drukke periodes op bepaalde Supercharge-locaties wel extra mobiele laadstations.

Lees ook: Hoelang kun je in de winter met een elektrische auto in de file staan voordat de batterij leeg raakt

Gratis laden Tesla

In de strijd tegen laadfiles heeft Tesla dit jaar iets slims verzonnen. Het merk heeft Europese-eigenaren een bericht in de Tesla-app gestuurd met een aantrekkelijk aanbod. Bij een flink aantal locaties mag je tussen 11 februari en 6 maart gratis laden, als je maar buiten de piekuren komt. De Amerikaanse autobouwer weet namelijk precies wanneer de piekuren zijn bij de laadstations langs de populaire vakantieroutes in Frankrijk, Duitsland, Noorwegen en Zweden. Als je een paar uur eerder of later komt, mag je gratis je batterij volladen.

Als je het dus een beetje slim aanpakt, rij je dit jaar met een Tesla gratis naar je wintersportbestemming en terug. Maar let wel: de periodes en tijden verschillen per land en het gaat om een select aantal Supercharge-locaties, die allemaal langs routes richten de sneeuw staan. Een gratis stedentripje naar Berlijn of een bezoekje aan Bordeaux zit er dus niet in. Alle locaties en tijden vind je hieronder:

Duitsland

Dagen: vrijdag t/m zondag tussen 18 februari en 6 maart
Tijden: voor 8.00 uur en na 19.00 uur

Locaties:

Frankrijk

Dagen: vrijdag t/m zondag tussen 11 februari en 27 februari
Tijden: voor 10.00 uur en na 18.00 uur

Locaties:

Noorwegen

Dagen: vrijdag t/m zondag tussen 18 februari en 6 maart
Tijden: voor 12.00 uur en na 19.00 uur

Locaties:

Zweden

Dagen: vrijdag t/m zondag tussen 18 februari en 6 maart
Tijden: voor 11.00 uur en na 18.00 uur

Locaties: