Achtergrond

Tesla verkoopt bitcoin-reserves met 170 miljoen dollar verlies

augustus 9, 2022

Bitcoin

Tesla-topman Elon Musk is een gewiekste zakenman, maar voor advies over cryptovaluta zouden we niet snel bij hem aankloppen. Onder aanvoering van Musk kocht Tesla in februari 2021 voor 1,5 miljard dollar aan bitcoin, maar de automaker heeft inmiddels 75% van zijn bitcoin-reserves met een groot verlies verkocht. De waarde van de grootste cryptomunt ter wereld daalde dit jaar met zo’n 50 procent. Uit documenten van de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC blijkt dat Tesla in de eerste helft van dit jaar 170 miljoen dollar (166 miljoen euro) heeft afgeschreven op de digitale munt.    

Liquiditeit

Volgens Musk ziet de toekomst van cryptocurrency er nog steeds rooskleurig uit. In een earnings call met Tesla-investeerders vertelde Musk de reden waarom Tesla al zo snel zijn bitcoin-reserves verkocht:  “De reden dat we een aantal van onze bitcoin-holdings hebben verkocht, was dat we niet zeker wisten wanneer de covid-lockdowns in China zouden verminderen, dus het was belangrijk voor ons om onze kaspositie te maximaliseren. Dit moet niet worden opgevat als een oordeel over bitcoin. Het is gewoon dat we ons zorgen maakten over de algehele liquiditeit van het bedrijf”

Dogecoin

Dat Musk nog steeds toekomst ziet in cryptovaluta, blijkt wel uit het feit dat je bij Tesla en SpaceX met crypto kunt betalen. Bij beide bedrijven kun je merchandise kopen met Dogecoin – een geliefde cryptomunt van Musk – maar eerder kon je ook een Tesla kopen met bitcoin.

Lees ook: