Autonieuws

“Tesla van 25.000 dollar wordt werkelijkheid”

maart 3, 2023

Tesla droomt van 20 miljoen auto’s per jaar

Op het nieuwe platform poogt Tesla twee modellen te produceren. In Mexico komt een van de nieuwe fabrieken waar de nieuwe Tesla-modellen worden gebouwd. Tesla’s ultieme doel is om 20 miljoen elektrische auto’s per jaar te bouwen. In 2022 maakte het bedrijf er iets minder dan 2 miljoen. Cumulatief gezien heeft Tesla al vier miljoen auto’s geproduceerd.

Tesla toekomst: flinke investeringen nodig

Om de 20 miljoen auto’s per jaar te realiseren, zijn investeringen nodig van 150 tot 175 miljard dollar. Van dat monsterbedrag is tot op heden al ongeveer 28 miljard dollar geïnvesteerd.

Tesla Restaurant

Wat is er nog meer gezegd tijdens de Tesla Investor Day 2023? Tesla loopt rond met het idee om het Tesla Restaurant op te zetten. Dit zijn restaurants op prominenten laadlocaties. Het design van de restaurants doet ons denken aan een keten met ‘golden arches’. Tesla werkt verder aan de ontwikkeling van een laadmat waarmee Tesla’s draadloos kunnen opladen via inductie-technologie.

Tesla Restaurant

Complete presentatie terugkijken?

De complete presentatie van Tesla terugkijken? Dat kan via onderstaande video. Neem er wel even de tijd voor, want de complete presentatie duurt vier uur.