Autonieuws Elektrisch

Tesla: ondanks productierecord minder auto’s uitgeleverd

juli 4, 2022

In Q2 van 2022 – april tot en met juni – leverde Tesla 254.695 auto’s af. Hoewel dat meer auto’s zijn dan in hetzelfde kwartaal van vorig jaar, is een vijfde minder auto’s uitgeleverd dan het eerste kwartaal van dit jaar, toen meer dan 300.000 stuks werd afgeleverd. Voor het eerst in twee jaar is dan ook sprake van een daling.

Productierecord

In de loop van het tweede kwartaal trok de productie wel weer aan. In de maand juni werd zelfs een productierecord behaald, al geeft het merk niet aan om hoeveel auto’s het gaat. Dankzij het record zijn er toch nog 258.580 Tesla’s geproduceerd in de maanden april, mei en juni.

Van de uitgeleverde 254.695 Tesla’s was slechts 6,4 procent een Tesla Model S of een Model X. De overige 93,6 procent bestaat uit Model 3’s en Y’s.

Tesla-Model3

Leveringsproblemen

De daling van uitgeleverde auto’s is voor Tesla een teleurstelling, maar niet te voorkomen door de leveringsproblemen, waar overigens de gehele auto-industrie mee te maken heeft. Tesla waarschuwde al in april dat de problemen gevolgen zouden hebben voor de uitleveringen en dat het tot het einde van het jaar nog kan duren voordat alles is bijgewerkt, ondanks de opening van nieuwe fabrieken in Duitsland en Texas.