Autonieuws

Tesla Cybertruck komt in drie smaken: alle details!

december 1, 2023

Tesla Cybertruck afmetingen

Klein is de Tesla Cybertruck allesbehalve! Hij is 5,682 mm lang, 1,791 mm hoog en liefst 2,413 mm breed met uitgeklapte zijspiegels (2,20 meter exclusief buitenspiegels). Dat is inderdaad erg breed. Hij mag om die reden ook niet op de Nederlandse spitsstrook rijden. Daar geldt een maximum breedte van 2 meter. Zoals gezegd komen er meerdere varianten. We zetten de specificaties per uitvoering even op een rij.

Garantie Tesla Cybertruck

Weet dat de garantievoorwaarden op alle modellen gelijk is. Op het basisvoertuig geeft Tesla 4 jaar of 80.000 km garantie, afhankelijk wat het eerst van toepassing is. Op de batterij en aandrijfunit van de Tesla Cybertruck geldt een garantie van 8 jaar of 240.000 km, afhankelijk wat het eerst van toepassing is.

Tesla Cybertruck

Elektronische adaptieve luchtvering

Elke Cybertruck heeft ook elektronische adaptieve luchtvering met een veerweg van 305 mm en een rijhoogte van 432 mm. Tesla belooft ook dat het exoskelet van roestvrijstaal helpt om deuken, schades en corrossie op de lange termijn te verminderen. Tesla spreekt ook over ‘eenvoudig op te lossen reparaties’. Het gepantserde glas is bestand tegen de impact van een honkbal met een snelheid van 112 km/u of hagel van klasse 4. Geluiddempend glas zorgt ervoor dat het in het interieur fluisterstil is, belooft Tesla. Prijzen zijn nog niet bekend.

Tesla Cybertruck Cyberbeast – specificaties

Tesla Cybertruck All-Wheel Drive – specificaties

Tesla Cybertruck RWD – specificaties

10 bijzondere eigenschappen van de Tesla Cybertruck

We sluiten dit artikel over de Tesla Cybertruck af met tien bijzondere eigenschappen van deze elektrische pick-up.

  1. Het laadvermogen komt uit op 1.134 kg en de auto heeft een trekgewicht van 4.990 kg, het gewicht van een gemiddelde Afrikaanse olifant. De supersterke laadvloer van composietmateriaal heeft geen bekleding nodig en is groot genoeg voor bouwmateriaal van 4’x8’.
  2. De pick-up heeft een laadvloer van 6’x4’, plus nog meer ruimte in de kofferbak voor, op het dak en in een verborgen opbergvak.
  3. Met een laadvermogen van 1.134 kg en 1.897 liter afsluitbare opbergruimte beschikt de Cybertruck over alle capaciteit die je nodig hebt.
  4. Nadat je alles hebt ingeladen, is het mogelijk om de spullen veilig op te bergen onder de als een kluis sluitende afdekking van de laadruimte. Klap de stoelen van de tweede zitrij omhoog voor 1.530 liter extra bagageruimte.
  5. Rijd tot 547 km op één lading en laad tot 235 km bij in slechts 15 minuten superchargen.
  6. Gebruik je gereedschap of laad een elektrisch voertuig op met de geïntegreerde 120V- of 240V-aansluitingen in de laadruimte en het interieur. Voorzie je woning tijdens een stroomstoring van tot 11,5 kW aan stroom.
  7. Sprint in slechts 2,7 seconden van 0 naar 100 km/u in Beast Mode met behoud van stabiliteit bij hoge snelheden. Met steer-by-wire en achterwielbesturing belooft Tesla sportieve rijeigenschappen.
  8. Groot 18,5-inch infinity-touchscreen voorin en een 9,4-inch touchscreen achterin met een geheel nieuwe gebruikersinterface.
  9. Liefst 15 luidsprekers, waaronder 2 speciale subwoofers en gedistribueerde versterkers. Je telefoon, laptop of gereedschap is snel op te laden vanaf de voorstoel, de achterbank of de laadruimte met de draadloze oplader, de USB-C-aansluiting van 65W en de 120V-/240V-aansluitingen.
  10. Het ingebouwde HEPA-filter van ziekenhuiskwaliteit beschermt je tegen 99,97% van de deeltjes in de lucht.

Tesla heeft voor de Cybertruck ook diverse accessoires ontwikkeld. Die worden allemaal afzonderlijk verkocht. Denk hierbij aan een tent (Basecamp-optie) om je Cybertruck om te toveren in een ‘hotel op wielen’. Goed licht is dan wel handig. Gelukkig schijnt de lichtbalk voor de auto tot wel 480 meter ver. Dat is meer dan vijf voetbalvelden ver.





Tesla Cybertruck