Autonieuws

Suzuki toont knotsgekke conceptauto’s op Tokyo Motor Show

oktober 9, 2023

Japan Mobility Show

Op de Japan Mobility Show 2023 (26 oktober t/m 5 november) staat de stand van Suzuki Motor Corporation volledig in het teken van duurzame mobiliteit. De getoonde concepten en ideeën blijven niet beperkt tot auto’s. Ook elektrische en op waterstof rijdende tweewielers en een elektrisch aangedreven buitenboordmotor worden over het voetlicht getild om aan te tonen dat het merk op alle fronten werkt aan vermindering van CO2-uitstoot.

Suzuki eVX

De Suzuki eVX is een concept van een elektrische SUV vierwielaandrijving. Het uiterlijk is geëvolueerd sinds het concept in januari getoond werd tijdens de Auto Expo India. Het model biedt op papier een actieradius van 500 kilometer en is 4,3 meter lang, 1,8 meter breed en 1,6 meter hoog.

Suzuki Swift Concept

Het credo van Suzuki ‘Serious about fun’ komt scherp uit de verf bij de Swift Concept die in Japan zijn wereldpremière beleeft. Rijplezier, design, efficiency en veiligheid staat volgens het merk bij de Swift Concept centraal.

Suzuki eWX

De eWX is een compacte crossover met een lengte van 3,39 meter, breedte van 1,47 meter en hoogte van 1,62 meter. De elektrische aandrijflijn maakt een actieradius mogelijk van 230 kilometer.

Suzuki Spacia (Custom) Concept

De Suzuki Spacia is een concept van een zogenaamde minicar met vernuftige oplossingen. De achterbank is bijvoorbeeld voorzien van een ingenieuze ‘multi-use flap’ in de zitting voor extra comfort.