Autonieuws

Smart #3 maakt zich gereed voor Europese marktintroductie

april 17, 2023

Design Smart #3

Het hedendaagse Smart betreft een samenwerking tussen Mercedes-Benz en het Chinese Geely. De Duitse autofabrikant regelt alles wat met design te maken heeft en Geely verzorgt de technologie. Het design van de Smart #3 komt in grote lijnen overeen met de #1. Ook hier bespeuren we dus de welbekende haaienneus en afgeslankte led-koplampen. Aan de zijkant valt het tweekleurige dak op, evenals de vloeiende, doorlopende designlijn die de A- en C-stijl verbindt samen. Uiteraard heeft de #3 een aflopende daklijn om het coupé-effect te creëren.

Interieur Smart #3

Het interieur van de Smart #3 is vrijwel gelijk aan de #1. Ook hier bespeuren we een display van 12,8-inch met ingebouwde persoonlijke assistent in de vorm van een vos. Verder heeft de Smart #3 een Beats Soundsystem met dertien speakers, sfeerverlichting en meer. De #3 wordt verkrijgbaar in nieuwe kleuren, waaronder Photon Orange Metallic en Electric Blue Matte. Voor het interieur levert het merk onder meer een Vibrant Brown thema.

September 2023

De Smart #3 beleeft in september 2023 op de IAA zijn Europese debuut. De levering start pas begin 2024 op de Europese markt. Verdere details over de nieuwe smart #3 voor Europa zullen in een later stadium worden vrijgegeven.