Autonieuws

Skoda Kodiaq PHEV komt eraan, ook drie nieuwe BEV’s

maart 20, 2023

Next Level Škoda Strategy 2030

Skoda heeft een ambitieuze Next Level Škoda Strategy 2030 waarbij het bedrijf in de hele productieketen een CO2-verlaging poogt te realiseren. Introducties van nieuwe, schonere modellen horen daar ook bij. Skoda hoopt de uitstoot van CO2 van het complete wagenpark tegen 2030 met meer dan 50% te verminderen ten opzichte van 2020.

Verbrandingsmotoren blijven belangrijk voor Skoda

Tijdens de transformatiefase zullen ook voertuigen met verbrandingsmotoren (ICE) een cruciale rol spelen voor Skoda; de autofabrikant optimaliseert consequent zijn zuinige en moderne ICE-modellen. Later in 2023 introduceert Skoda zelfs de nieuwe generatie van de Superb en Kodiaq. Beide modellen zijn ook verkrijgbaar met plug-in hybride aandrijflijnen. Van de huidige Superb bestaat al een iV plug-in hybride. Voor de Kodiaq is zo’n PHEV-aandrijflijn een primeur.

Modern Solid

Skoda verwacht dat de algehele situatie in 2023 uitdagend zal blijven. Om de positieve ontwikkeling van het merk te bevorderen, introduceert Skoda de volgende generatie van zijn succesvolle elektrische SUV-familie, met de vernieuwde Enyaq iV met de nieuwe zogeheten Modern Solid-designtaal.

Drie nieuwe BEV’s in aantocht

Al in 2026 introduceert het bedrijf drie nieuwe BEV’s in het kleine, compacte en grote segment. In het tweede kwartaal van 2023 worden de eerste inzichten al gepresenteerd. Het Europese aandeel van ruime gezinsauto’s en BEV’s wordt verhoogd tot meer dan 70% tegen 2030. Om deze doelstellingen te bereiken, investeert de autofabrikant tegen 2027 5,6 miljard euro in elektrificatie en nog eens 700 miljoen euro in digitalisering.

Skoda Kushaq

Skoda heeft overigens ook de Kushaq gepresenteerd, maar die auto is niet voor Europa bedoeld. De verkoop van de Skoda Kushak start in de tweede helft van 2023. De auto wordt aangeboden in de ASEAN-regio en alter ook in het Midden-Oosten.

Skoda Kushaq
Skoda Kushaq